Amerykańskie naleśniki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Amerykańskie naleśniki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
29 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

2 szklanki

1 łyżka

2 łyżeczki

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mąki dodaj cukier, proszek do pieczenia oraz sól i wymieszaj.

Krok 2

Masło rozpuść w rondelku i zostaw do ochłodzenia, a jajko ubij.

Krok 3

Do maślanki dodaj jajko oraz masło i wymieszaj.

Krok 4

Masę połącz z mąką i wszystko zmiksuj, po czym włóż do lodówki na 30 minut.

Krok 5

Na patelnię wlej malutko oleju i smaż naleśniki z obu stron na rumiano.

Krok 6

Podawaj z syropem klonowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Amerykańskie naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Amerykańskie naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Amerykańskie naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Amerykańskie naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Amerykańskie naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Amerykańskie naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Amerykańskie naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Amerykańskie naleśniki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej