
Składniki
1 łyżka
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżka
2 szklanki
1 łyżka
2 łyżeczki
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do mąki dodaj cukier, proszek do pieczenia oraz sól i wymieszaj.
Krok 2
Masło rozpuść w rondelku i zostaw do ochłodzenia, a jajko ubij.
Krok 3
Do maślanki dodaj jajko oraz masło i wymieszaj.
Krok 4
Masę połącz z mąką i wszystko zmiksuj, po czym włóż do lodówki na 30 minut.
Krok 5
Na patelnię wlej malutko oleju i smaż naleśniki z obu stron na rumiano.
Krok 6
Podawaj z syropem klonowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej