Amerykańskie naleśniki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Amerykańskie naleśniki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
29 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

2 szklanki

1 łyżka

2 łyżeczki

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mąki dodaj cukier, proszek do pieczenia oraz sól i wymieszaj.

Krok 2

Masło rozpuść w rondelku i zostaw do ochłodzenia, a jajko ubij.

Krok 3

Do maślanki dodaj jajko oraz masło i wymieszaj.

Krok 4

Masę połącz z mąką i wszystko zmiksuj, po czym włóż do lodówki na 30 minut.

Krok 5

Na patelnię wlej malutko oleju i smaż naleśniki z obu stron na rumiano.

Krok 6

Podawaj z syropem klonowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Amerykańskie naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Amerykańskie naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Amerykańskie naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Amerykańskie naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Amerykańskie naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Amerykańskie naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Amerykańskie naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Amerykańskie naleśniki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej