Amerykańskie naleśniki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Amerykańskie naleśniki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
29 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

2 szklanki

1 łyżka

2 łyżeczki

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mąki dodaj cukier, proszek do pieczenia oraz sól i wymieszaj.

Krok 2

Masło rozpuść w rondelku i zostaw do ochłodzenia, a jajko ubij.

Krok 3

Do maślanki dodaj jajko oraz masło i wymieszaj.

Krok 4

Masę połącz z mąką i wszystko zmiksuj, po czym włóż do lodówki na 30 minut.

Krok 5

Na patelnię wlej malutko oleju i smaż naleśniki z obu stron na rumiano.

Krok 6

Podawaj z syropem klonowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Amerykańskie naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Amerykańskie naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Amerykańskie naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Amerykańskie naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Amerykańskie naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Amerykańskie naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Amerykańskie naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Amerykańskie naleśniki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej