
Składniki
1 łyżka
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżka
2 szklanki
1 łyżka
2 łyżeczki
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do mąki dodaj cukier, proszek do pieczenia oraz sól i wymieszaj.
Krok 2
Masło rozpuść w rondelku i zostaw do ochłodzenia, a jajko ubij.
Krok 3
Do maślanki dodaj jajko oraz masło i wymieszaj.
Krok 4
Masę połącz z mąką i wszystko zmiksuj, po czym włóż do lodówki na 30 minut.
Krok 5
Na patelnię wlej malutko oleju i smaż naleśniki z obu stron na rumiano.
Krok 6
Podawaj z syropem klonowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej