Amerykańskie naleśniki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Amerykańskie naleśniki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
29 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

2 szklanki

1 łyżka

2 łyżeczki

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mąki dodaj cukier, proszek do pieczenia oraz sól i wymieszaj.

Krok 2

Masło rozpuść w rondelku i zostaw do ochłodzenia, a jajko ubij.

Krok 3

Do maślanki dodaj jajko oraz masło i wymieszaj.

Krok 4

Masę połącz z mąką i wszystko zmiksuj, po czym włóż do lodówki na 30 minut.

Krok 5

Na patelnię wlej malutko oleju i smaż naleśniki z obu stron na rumiano.

Krok 6

Podawaj z syropem klonowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Amerykańskie naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Amerykańskie naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Amerykańskie naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Amerykańskie naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Amerykańskie naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Amerykańskie naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Amerykańskie naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Amerykańskie naleśniki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Moczka śląska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej