
Składniki
2 sztuki
8 sztuk
7 łyżeczek
2 sztuki
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Limonki i cytryny sparz gorąca wodą, osusz i pokrój w plastry. Dodaj do dzbanka z wodą.
Krok 2
Połącz z cukrem, miętą. Dokładnie wymieszaj, rozgniatając cytryny i limonki.
Krok 3
Wlej do szklanek z lodem. Udekoruj plasterkiem cytryny i listkiem mięty
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej