Lemoniada na upalne dni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lemoniada na upalne dni

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

8 sztuk

7 łyżeczek

2 sztuki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Limonki i cytryny sparz gorąca wodą, osusz i pokrój w plastry. Dodaj do dzbanka z wodą.

Krok 2

Połącz z cukrem, miętą. Dokładnie wymieszaj, rozgniatając cytryny i limonki.

Krok 3

Wlej do szklanek z lodem. Udekoruj plasterkiem cytryny i listkiem mięty

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lemoniada na upalne dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lemoniada na upalne dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lemoniada na upalne dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lemoniada na upalne dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lemoniada na upalne dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lemoniada na upalne dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lemoniada na upalne dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lemoniada na upalne dni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Zalewajka I
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej