
Składniki
2 sztuki
8 sztuk
7 łyżeczek
2 sztuki
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Limonki i cytryny sparz gorąca wodą, osusz i pokrój w plastry. Dodaj do dzbanka z wodą.
Krok 2
Połącz z cukrem, miętą. Dokładnie wymieszaj, rozgniatając cytryny i limonki.
Krok 3
Wlej do szklanek z lodem. Udekoruj plasterkiem cytryny i listkiem mięty
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej