
Składniki
2 łyżeczki
1.5 szklanki
8 sztuk
4 łyżeczki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kawę zaparz w odrobinie gorącej wody.
Krok 2
Mleko wyciągnij z lodówki i spień odrobinę, przelej do wysokich szklanek.
Krok 3
Po ściance wlej zaparzoną kawę. Dodaj odrobinę wanilii i cukru do smaku. Schłodź kostkami lodu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej