Pieczona sola z Pesto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczona sola z Pesto

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

1 łyżka

4 sztuki

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę rozmroź, umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Skrop delikatnie sokiem z cytryny, leciutko posól i dopraw pieprzem. Odstaw na pół godziny.

Krok 2

Na rozłożone filety nakładaj po łyżeczce pesto i zwiń, tworząc zgrabne ruloniki. Takie zawijaski obwiąż nitką, żeby się nie rozwinęły.

Krok 3

Piekarnik rozgrzej do 180 stopni.

Krok 4

Blaszkę do pieczenia wyłóż folią aluminiową i posmaruj oliwą. Ułóż na niej ruloniki. Piecz 10-15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczona sola z Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczona sola z Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczona sola z Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczona sola z Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczona sola z Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczona sola z Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczona sola z Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczona sola z Pesto - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej