
Składniki
null
null
1 łyżka
4 sztuki
6 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę rozmroź, umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Skrop delikatnie sokiem z cytryny, leciutko posól i dopraw pieprzem. Odstaw na pół godziny.
Krok 2
Na rozłożone filety nakładaj po łyżeczce pesto i zwiń, tworząc zgrabne ruloniki. Takie zawijaski obwiąż nitką, żeby się nie rozwinęły.
Krok 3
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni.
Krok 4
Blaszkę do pieczenia wyłóż folią aluminiową i posmaruj oliwą. Ułóż na niej ruloniki. Piecz 10-15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej