Pieczona sola z Pesto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczona sola z Pesto

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

1 łyżka

4 sztuki

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę rozmroź, umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Skrop delikatnie sokiem z cytryny, leciutko posól i dopraw pieprzem. Odstaw na pół godziny.

Krok 2

Na rozłożone filety nakładaj po łyżeczce pesto i zwiń, tworząc zgrabne ruloniki. Takie zawijaski obwiąż nitką, żeby się nie rozwinęły.

Krok 3

Piekarnik rozgrzej do 180 stopni.

Krok 4

Blaszkę do pieczenia wyłóż folią aluminiową i posmaruj oliwą. Ułóż na niej ruloniki. Piecz 10-15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczona sola z Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczona sola z Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczona sola z Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczona sola z Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczona sola z Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczona sola z Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczona sola z Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczona sola z Pesto - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej