Pierś z kurczaka w sosie carbonara przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś z kurczaka w sosie carbonara

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

100 sztuk

1 szczypta

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka przypraw solą i pieprzem. Usmaż na rumiano na maśle. Ryż ugotuj w osolonej wodzie.

Krok 2

Wsyp zawartość torebki Fix Spaghetti Carbonara Knorr do 300 ml zimnej wody i zamieszaj. Następnie zagotuj, ciągle mieszając. Odstaw.

Krok 3

Na patelni rozgrzej 2 łyżki masła, dodaj pokrojoną drobno cebulę oraz ćwiartki pieczarek. Usmaż na rumiano. Zalej sosem carbonara. Wymieszaj, następnie włóż do sosu piersi z kurczaka.

Krok 4

Podaj na ugotowanym na sypko ryżu, posyp wszystko zieloną częścią dymki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z kurczaka w sosie carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z kurczaka w sosie carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z kurczaka w sosie carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z kurczaka w sosie carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z kurczaka w sosie carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z kurczaka w sosie carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z kurczaka w sosie carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś z kurczaka w sosie carbonara - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej