Pierś z kurczaka w sosie carbonara przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś z kurczaka w sosie carbonara

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

100 sztuk

1 szczypta

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka przypraw solą i pieprzem. Usmaż na rumiano na maśle. Ryż ugotuj w osolonej wodzie.

Krok 2

Wsyp zawartość torebki Fix Spaghetti Carbonara Knorr do 300 ml zimnej wody i zamieszaj. Następnie zagotuj, ciągle mieszając. Odstaw.

Krok 3

Na patelni rozgrzej 2 łyżki masła, dodaj pokrojoną drobno cebulę oraz ćwiartki pieczarek. Usmaż na rumiano. Zalej sosem carbonara. Wymieszaj, następnie włóż do sosu piersi z kurczaka.

Krok 4

Podaj na ugotowanym na sypko ryżu, posyp wszystko zieloną częścią dymki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z kurczaka w sosie carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z kurczaka w sosie carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z kurczaka w sosie carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z kurczaka w sosie carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z kurczaka w sosie carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z kurczaka w sosie carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z kurczaka w sosie carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś z kurczaka w sosie carbonara - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej