Pierś z kurczaka w sosie carbonara przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś z kurczaka w sosie carbonara

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

100 sztuk

1 szczypta

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka przypraw solą i pieprzem. Usmaż na rumiano na maśle. Ryż ugotuj w osolonej wodzie.

Krok 2

Wsyp zawartość torebki Fix Spaghetti Carbonara Knorr do 300 ml zimnej wody i zamieszaj. Następnie zagotuj, ciągle mieszając. Odstaw.

Krok 3

Na patelni rozgrzej 2 łyżki masła, dodaj pokrojoną drobno cebulę oraz ćwiartki pieczarek. Usmaż na rumiano. Zalej sosem carbonara. Wymieszaj, następnie włóż do sosu piersi z kurczaka.

Krok 4

Podaj na ugotowanym na sypko ryżu, posyp wszystko zieloną częścią dymki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z kurczaka w sosie carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z kurczaka w sosie carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z kurczaka w sosie carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z kurczaka w sosie carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z kurczaka w sosie carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z kurczaka w sosie carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z kurczaka w sosie carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś z kurczaka w sosie carbonara - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej