Pierś z kurczaka w sosie carbonara przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś z kurczaka w sosie carbonara

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

100 sztuk

1 szczypta

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka przypraw solą i pieprzem. Usmaż na rumiano na maśle. Ryż ugotuj w osolonej wodzie.

Krok 2

Wsyp zawartość torebki Fix Spaghetti Carbonara Knorr do 300 ml zimnej wody i zamieszaj. Następnie zagotuj, ciągle mieszając. Odstaw.

Krok 3

Na patelni rozgrzej 2 łyżki masła, dodaj pokrojoną drobno cebulę oraz ćwiartki pieczarek. Usmaż na rumiano. Zalej sosem carbonara. Wymieszaj, następnie włóż do sosu piersi z kurczaka.

Krok 4

Podaj na ugotowanym na sypko ryżu, posyp wszystko zieloną częścią dymki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z kurczaka w sosie carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z kurczaka w sosie carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z kurczaka w sosie carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z kurczaka w sosie carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z kurczaka w sosie carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z kurczaka w sosie carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z kurczaka w sosie carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś z kurczaka w sosie carbonara - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej