Aromatyczne marynowane pomidory przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczne marynowane pomidory

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

3 łyżki

1 łyżeczka

3 łyżki

4 kilogramy

1 łyżeczka

6 łyżek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory umyj, osusz i rozetnij na połówki. Ułóż na blaszce i susz w piekarniku nagrzanym do 90 stopni. Pomidory nie mają się piec, tylko suszyć. Piekarnik pozostaw uchylony. Susz do czasu, gdy pomidory się pomarszczą.

Krok 2

Przełóż je do słoiczków, dość luźno, ponieważ później spęcznieją, dodaj ususzone listki bazylii.

Krok 3

Czosnek pokrój w plasterki i dodaj do słoików.

Krok 4

Oliwę wymieszaj z olejem, dodaj ocet i łyżeczkę soli. Podgrzej i zalej przygotowane słoiki. Zakręć, przykryj ściereczką.

Krok 5

Pomidory odstaw w chłodne miejsce minimum na kilka dni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczne marynowane pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczne marynowane pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczne marynowane pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczne marynowane pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczne marynowane pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczne marynowane pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczne marynowane pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczne marynowane pomidory - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ziemniak pieczony z serem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej