Aromatyczne marynowane pomidory przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczne marynowane pomidory

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

3 łyżki

1 łyżeczka

3 łyżki

4 kilogramy

1 łyżeczka

6 łyżek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory umyj, osusz i rozetnij na połówki. Ułóż na blaszce i susz w piekarniku nagrzanym do 90 stopni. Pomidory nie mają się piec, tylko suszyć. Piekarnik pozostaw uchylony. Susz do czasu, gdy pomidory się pomarszczą.

Krok 2

Przełóż je do słoiczków, dość luźno, ponieważ później spęcznieją, dodaj ususzone listki bazylii.

Krok 3

Czosnek pokrój w plasterki i dodaj do słoików.

Krok 4

Oliwę wymieszaj z olejem, dodaj ocet i łyżeczkę soli. Podgrzej i zalej przygotowane słoiki. Zakręć, przykryj ściereczką.

Krok 5

Pomidory odstaw w chłodne miejsce minimum na kilka dni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczne marynowane pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczne marynowane pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczne marynowane pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczne marynowane pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczne marynowane pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczne marynowane pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczne marynowane pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczne marynowane pomidory - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sos cytrynowo-koperkowy
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej