Pomidory z białym serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidory z białym serem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

10 dekagramów

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory Wyjmij z nich pestki i cały miąższ. dokładnie umyj i osusz. Przekrój na pół i wyjmij z nich przy pomocy łyżeczki pestki.

Krok 2

Biały ser wymieszaj z posiekanym szczypiorkiem i dopraw skruszoną Mini kostką Czosnek Knorr.

Krok 3

Farsz wkładaj do pomidorów, podawaj. Rada: Możesz też pomidory włożyć do piekarnika i zapiekać przez kilkanaście minut. Biały ser możesz zastąpić serem pleśniowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidory z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidory z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidory z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidory z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidory z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidory z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidory z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidory z białym serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej