
Składniki
4 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
8 plastrów
1 sztuka
2 sztuki
8 sztuk
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dojrzałe, mięsiste pomidory przekrój na połówki, ułóż na papierze pergaminowym, oprósz listkami rozmarynu i tymianku.

Krok 2
Oprósz pokruszoną Przyprawą w mini kostkach Czosnek Knorr i skrop 2 łyżkami oliwy. Wstaw na godzinę do piekarnika nagrzanego do 150 stopni.

Krok 3
Kromki bułki paryskiej skrop oliwą, natrzyj czosnkiem i ułóż plaster koziego sera.

Krok 4
Kromki podgrzej w piekarniku, by ser lekko się stopił i ułóż na nich połówki upieczonego pomidora.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Grzanki z kozim serem i pomidorami
Grzanki z bagietki to świetne rozwiązanie na małe spotkanie z przyjaciółmi we własnej kuchni. Sprawdzą się także jako przystawka przed daniem głównym. Banalnie proste w wykonaniu grzanki są bardzo popularne także na bankietach – tych oficjalnych i tych zorganizowanych prywatnie. Uniwersalne danie może zmienić się w wykwintną przystawkę – wszystko zależy od tego, co położysz na grzance. Możesz wybrać rozwiązanie inspirowane kuchnia francuską i przygotować bagietkę z serem kozim, który jest niezwykle aromatyczny. Jego delikatny, ale bardzo charakterystyczny smak, zaskoczy gości. Zanim zapieczesz kromki, nasmaruj je oliwą i czosnkiem. Następnie ułóż na nich wcześniej zapieczonego pomidora, oprószonego tymiankiem lub innymi ziołami, które lubisz. Możesz do smaku dodać sól i pieprz.