
Składniki
4 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
8 plastrów
1 sztuka
2 sztuki
8 sztuk
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dojrzałe, mięsiste pomidory przekrój na połówki, ułóż na papierze pergaminowym, oprósz listkami rozmarynu i tymianku.

Krok 2
Oprósz pokruszoną Przyprawą w mini kostkach Czosnek Knorr i skrop 2 łyżkami oliwy. Wstaw na godzinę do piekarnika nagrzanego do 150 stopni.

Krok 3
Kromki bułki paryskiej skrop oliwą, natrzyj czosnkiem i ułóż plaster koziego sera.

Krok 4
Kromki podgrzej w piekarniku, by ser lekko się stopił i ułóż na nich połówki upieczonego pomidora.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Grzanki z kozim serem i pomidorami
Grzanki z bagietki to świetne rozwiązanie na małe spotkanie z przyjaciółmi we własnej kuchni. Sprawdzą się także jako przystawka przed daniem głównym. Banalnie proste w wykonaniu grzanki są bardzo popularne także na bankietach – tych oficjalnych i tych zorganizowanych prywatnie. Uniwersalne danie może zmienić się w wykwintną przystawkę – wszystko zależy od tego, co położysz na grzance. Możesz wybrać rozwiązanie inspirowane kuchnia francuską i przygotować bagietkę z serem kozim, który jest niezwykle aromatyczny. Jego delikatny, ale bardzo charakterystyczny smak, zaskoczy gości. Zanim zapieczesz kromki, nasmaruj je oliwą i czosnkiem. Następnie ułóż na nich wcześniej zapieczonego pomidora, oprószonego tymiankiem lub innymi ziołami, które lubisz. Możesz do smaku dodać sól i pieprz.