Grzanki z kozim serem i pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Grzanki z kozim serem i pomidorami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

111 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

80 osób wydrukowało

Pobierz pdf

113 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

8 plastrów

1 sztuka

2 sztuki

8 sztuk

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dojrzałe, mięsiste pomidory przekrój na połówki, ułóż na papierze pergaminowym, oprósz listkami rozmarynu i tymianku.

Grzanki z kozim serem i pomidorami - Krok 1

Krok 2

Oprósz pokruszoną Przyprawą w mini kostkach Czosnek Knorr i skrop 2 łyżkami oliwy. Wstaw na godzinę do piekarnika nagrzanego do 150 stopni.

Grzanki z kozim serem i pomidorami - Krok 2

Krok 3

Kromki bułki paryskiej skrop oliwą, natrzyj czosnkiem i ułóż plaster koziego sera.

Grzanki z kozim serem i pomidorami - Krok 3

Krok 4

Kromki podgrzej w piekarniku, by ser lekko się stopił i ułóż na nich połówki upieczonego pomidora.

Grzanki z kozim serem i pomidorami - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzanki z kozim serem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzanki z kozim serem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzanki z kozim serem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzanki z kozim serem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzanki z kozim serem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzanki z kozim serem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzanki z kozim serem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Grzanki z kozim serem i pomidoramiGrzanki z kozim serem i pomidorami

Grzanki z bagietki to świetne rozwiązanie na małe spotkanie z przyjaciółmi we własnej kuchni. Sprawdzą się także jako przystawka przed daniem głównym. Banalnie proste w wykonaniu grzanki są bardzo popularne także na bankietach – tych oficjalnych i tych zorganizowanych prywatnie. Uniwersalne danie może zmienić się w wykwintną przystawkę – wszystko zależy od tego, co położysz na grzance. Możesz wybrać rozwiązanie inspirowane kuchnia francuską i przygotować bagietkę z serem kozim, który jest niezwykle aromatyczny. Jego delikatny, ale bardzo charakterystyczny smak, zaskoczy gości. Zanim zapieczesz kromki, nasmaruj je oliwą i czosnkiem. Następnie ułóż na nich wcześniej zapieczonego pomidora, oprószonego tymiankiem lub innymi ziołami, które lubisz. Możesz do smaku dodać sól i pieprz.