Grzanki z kozim serem - zapiekanka, kanapka | Przepisy.pl pixel

Grzanki z kozim serem i pomidorami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
144 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

93 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

158 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

8 plastrów

1 sztuka

2 sztuki

8 sztuk

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dojrzałe, mięsiste pomidory przekrój na połówki, ułóż na papierze pergaminowym, oprósz listkami rozmarynu i tymianku.

Grzanki z kozim serem i pomidorami - Krok 1

Krok 2

Oprósz pokruszoną Przyprawą w mini kostkach Czosnek Knorr i skrop 2 łyżkami oliwy. Wstaw na godzinę do piekarnika nagrzanego do 150 stopni.

Grzanki z kozim serem i pomidorami - Krok 2

Krok 3

Kromki bułki paryskiej skrop oliwą, natrzyj czosnkiem i ułóż plaster koziego sera.

Grzanki z kozim serem i pomidorami - Krok 3

Krok 4

Kromki podgrzej w piekarniku, by ser lekko się stopił i ułóż na nich połówki upieczonego pomidora.

Grzanki z kozim serem i pomidorami - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzanki z kozim serem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzanki z kozim serem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzanki z kozim serem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzanki z kozim serem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzanki z kozim serem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzanki z kozim serem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzanki z kozim serem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzanki z kozim serem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Grzanki z kozim serem i pomidoramiGrzanki z kozim serem i pomidorami

Grzanki z bagietki to świetne rozwiązanie na małe spotkanie z przyjaciółmi we własnej kuchni. Sprawdzą się także jako przystawka przed daniem głównym. Banalnie proste w wykonaniu grzanki są bardzo popularne także na bankietach – tych oficjalnych i tych zorganizowanych prywatnie. Uniwersalne danie może zmienić się w wykwintną przystawkę – wszystko zależy od tego, co położysz na grzance. Możesz wybrać rozwiązanie inspirowane kuchnia francuską i przygotować bagietkę z serem kozim, który jest niezwykle aromatyczny. Jego delikatny, ale bardzo charakterystyczny smak, zaskoczy gości. Zanim zapieczesz kromki, nasmaruj je oliwą i czosnkiem. Następnie ułóż na nich wcześniej zapieczonego pomidora, oprószonego tymiankiem lub innymi ziołami, które lubisz. Możesz do smaku dodać sól i pieprz.