
Składniki
6 sztuk
2 sztuki
200 gramów
200 gramów
2 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
3 sztuki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzej oliwę z oliwek na patelni, po czym smaż oczyszczoną paprykę przekrojoną na ćwiartki, posypaną poprzednio rozdrobnioną Przyprawą w Mini kostkach Czosnek Knorr oraz posiekanym czosnkiem. Smaż na wolnym ogniu z obu stron przez 10 minut i pozostaw na patelni do momentu, gdy ostygną.

Krok 2
Sparz i obierz z skórki pomidory.

Krok 3
Ser kozi wymieszaj z białym serem za pomocą miksera. Pokrojone pomidory wraz z koperkiem dodaj do serowej masy i wymieszaj.

Krok 4
Rozłóż porcję sera na paski papryki i zwiń od węższej strony. Roladki zepnij wykałaczką. Podawaj najwcześniej po upływie godziny.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej