
Składniki
6 sztuk
2 sztuki
200 gramów
200 gramów
2 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
3 sztuki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzej oliwę z oliwek na patelni, po czym smaż oczyszczoną paprykę przekrojoną na ćwiartki, posypaną poprzednio rozdrobnioną Przyprawą w Mini kostkach Czosnek Knorr oraz posiekanym czosnkiem. Smaż na wolnym ogniu z obu stron przez 10 minut i pozostaw na patelni do momentu, gdy ostygną.

Krok 2
Sparz i obierz z skórki pomidory.

Krok 3
Ser kozi wymieszaj z białym serem za pomocą miksera. Pokrojone pomidory wraz z koperkiem dodaj do serowej masy i wymieszaj.

Krok 4
Rozłóż porcję sera na paski papryki i zwiń od węższej strony. Roladki zepnij wykałaczką. Podawaj najwcześniej po upływie godziny.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej