
Składniki
6 sztuk
2 sztuki
200 gramów
200 gramów
2 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
3 sztuki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzej oliwę z oliwek na patelni, po czym smaż oczyszczoną paprykę przekrojoną na ćwiartki, posypaną poprzednio rozdrobnioną Przyprawą w Mini kostkach Czosnek Knorr oraz posiekanym czosnkiem. Smaż na wolnym ogniu z obu stron przez 10 minut i pozostaw na patelni do momentu, gdy ostygną.

Krok 2
Sparz i obierz z skórki pomidory.

Krok 3
Ser kozi wymieszaj z białym serem za pomocą miksera. Pokrojone pomidory wraz z koperkiem dodaj do serowej masy i wymieszaj.

Krok 4
Rozłóż porcję sera na paski papryki i zwiń od węższej strony. Roladki zepnij wykałaczką. Podawaj najwcześniej po upływie godziny.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej