Grzanki z chleba przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzanki z chleba

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
252 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

56 osób wydrukowało

Pobierz pdf

167 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

10 sztuk

1 szczypta

4 łyżki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chleb pokrusz na małe kawałki. Namocz w niewielkiej ilości wody. Odsącz w ściereczce, dodaj rozkruszoną Przyprawę w mini kostkach Czosnek Knorr.

Grzanki z chleba - Krok 1

Krok 2

Na patelnię wlej sześć łyżek oliwy z oliwek i dodaj obrane ząbki czosnku. Smaż kawałeczki chleba do momentu, gdy będą złociste i chrupkie z obu stron.

Grzanki z chleba - Krok 2

Krok 3

Pod koniec dopraw grzanki świeżo mielonym pieprzem i podawaj posypane parmezanem.

Grzanki z chleba - Krok 3
2

Opinie o przepisie

  • Kam Cyc

    Kam Cyc , 12.03.2020

    Mniam pyszotka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna  zbirska

    Anna zbirska , 03.03.2016

    super

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzanki z chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzanki z chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzanki z chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzanki z chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzanki z chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzanki z chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzanki z chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzanki z chleba - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Grzanki z chlebaGrzanki z chleba

Chleb pokrusz na małe kawałki. Namocz w niewielkiej ilości wody. Odsącz w ściereczce, dodaj rozkruszoną Przyprawę w mini kostkach Czosnek Knorr.