Grzanki z chleba przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzanki z chleba

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
252 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

56 osób wydrukowało

Pobierz pdf

166 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

10 sztuk

1 szczypta

4 łyżki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chleb pokrusz na małe kawałki. Namocz w niewielkiej ilości wody. Odsącz w ściereczce, dodaj rozkruszoną Przyprawę w mini kostkach Czosnek Knorr.

Grzanki z chleba - Krok 1

Krok 2

Na patelnię wlej sześć łyżek oliwy z oliwek i dodaj obrane ząbki czosnku. Smaż kawałeczki chleba do momentu, gdy będą złociste i chrupkie z obu stron.

Grzanki z chleba - Krok 2

Krok 3

Pod koniec dopraw grzanki świeżo mielonym pieprzem i podawaj posypane parmezanem.

Grzanki z chleba - Krok 3
2

Opinie o przepisie

  • Kam Cyc

    Kam Cyc , 12.03.2020

    Mniam pyszotka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna  zbirska

    Anna zbirska , 03.03.2016

    super

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzanki z chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzanki z chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzanki z chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzanki z chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzanki z chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzanki z chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzanki z chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzanki z chleba - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Grzanki z chlebaGrzanki z chleba

Chleb pokrusz na małe kawałki. Namocz w niewielkiej ilości wody. Odsącz w ściereczce, dodaj rozkruszoną Przyprawę w mini kostkach Czosnek Knorr.