Grzanki z chleba przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzanki z chleba

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
252 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

56 osób wydrukowało

Pobierz pdf

167 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

10 sztuk

1 szczypta

4 łyżki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chleb pokrusz na małe kawałki. Namocz w niewielkiej ilości wody. Odsącz w ściereczce, dodaj rozkruszoną Przyprawę w mini kostkach Czosnek Knorr.

Grzanki z chleba - Krok 1

Krok 2

Na patelnię wlej sześć łyżek oliwy z oliwek i dodaj obrane ząbki czosnku. Smaż kawałeczki chleba do momentu, gdy będą złociste i chrupkie z obu stron.

Grzanki z chleba - Krok 2

Krok 3

Pod koniec dopraw grzanki świeżo mielonym pieprzem i podawaj posypane parmezanem.

Grzanki z chleba - Krok 3
2

Opinie o przepisie

  • Kam Cyc

    Kam Cyc , 12.03.2020

    Mniam pyszotka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna  zbirska

    Anna zbirska , 03.03.2016

    super

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzanki z chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzanki z chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzanki z chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzanki z chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzanki z chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzanki z chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzanki z chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzanki z chleba - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kutia
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Grzanki z chlebaGrzanki z chleba

Chleb pokrusz na małe kawałki. Namocz w niewielkiej ilości wody. Odsącz w ściereczce, dodaj rozkruszoną Przyprawę w mini kostkach Czosnek Knorr.