Pierogi z mięsem podsmażane- z sałatą i dipem ziołowym
średnie
18 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
1 szklanka
1 szczypta
1 sztuka
35 dekagramów
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
1 pęczek
1 sztuka
1 szklanka
1 szczypta
1 pęczek
20 dekagramów
8 sztuk
1 szczypta
30 dekagramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotować ciasto pierogowe z mąki , wody , jajka , szczypty soli. Zawinąć w folie spożywczą i odłożyć .Ugotowane mięso oczyścić z błonek, przerostów , chrząstek. Zmielić . Cebulę drobno usiekać i usmażyć na złoto na oleju.. Wymieszać mięso z cebulą . Doprawić solą , pieprzem , majerankiem, rozkruszoną mini kostką Pietruszka i Prażona cebulka i Delikatem. Ciasto rozwałkować . Szklanką wykrawać krążki . Na każdy kłaść farsz. Zlepiać pierogi( można to robić tzw. ,, szczękami" do pierogów - gdzie skleja się nawet po kilka sztuk pierożków) . Gotować w osolonym wrzątku 3 minuty od wypłynięcia .Wyjąć . Przestudzić . Podsmażyć na oliwie na rumiano .Skropić kilkoma łyżkami wody i odparować*.
Krok 2
Osobno podsmażyć na skwarki pokrojoną na drobną kostkę wędzonkę. Ze śmietany lub jogurtu zrobić dip mieszając z sosem sałatkowym , łyżka oleju i usiekanymi ziołami . Podawać na porwanych listkach sałaty wstawiając po środku talerza mała miseczkę z dipem . Posypałam ziarenkami czarnuszki. Pierogi maczamy w dipie i jemy razem z sałatą .
Krok 3
* Skrapiam wodą by podsmażone pierogi były podsmażone na rumiano ale ciasto nie zrobiło się za twarde
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej