Pierogi z mięsem podsmażane- z sałatą i dipem ziołowym

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

620

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

1 szczypta

35 dekagramów

30 dekagramów

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szklanka

8 sztuk

1 pęczek

1 pęczek

1 szczypta

1 sztuka

20 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotować ciasto pierogowe z mąki , wody , jajka , szczypty soli. Zawinąć w folie spożywczą i odłożyć .Ugotowane mięso oczyścić z błonek, przerostów , chrząstek. Zmielić . Cebulę drobno usiekać i usmażyć na złoto na oleju.. Wymieszać mięso z cebulą . Doprawić solą , pieprzem , majerankiem, rozkruszoną mini kostką Pietruszka i Prażona cebulka i Delikatem. Ciasto rozwałkować . Szklanką wykrawać krążki . Na każdy kłaść farsz. Zlepiać pierogi( można to robić tzw. ,, szczękami" do pierogów - gdzie skleja się nawet po kilka sztuk pierożków) . Gotować w osolonym wrzątku 3 minuty od wypłynięcia .Wyjąć . Przestudzić . Podsmażyć na oliwie na rumiano .Skropić kilkoma łyżkami wody i odparować*.

Krok 2

Osobno podsmażyć na skwarki pokrojoną na drobną kostkę wędzonkę. Ze śmietany lub jogurtu zrobić dip mieszając z sosem sałatkowym , łyżka oleju i usiekanymi ziołami . Podawać na porwanych listkach sałaty wstawiając po środku talerza mała miseczkę z dipem . Posypałam ziarenkami czarnuszki. Pierogi maczamy w dipie i jemy razem z sałatą .

Krok 3

* Skrapiam wodą by podsmażone pierogi były podsmażone na rumiano ale ciasto nie zrobiło się za twarde

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierogi z mięsem podsmażane- z sałatą i dipem ziołowym   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierogi z mięsem podsmażane- z sałatą i dipem ziołowym   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierogi z mięsem podsmażane- z sałatą i dipem ziołowym   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierogi z mięsem podsmażane- z sałatą i dipem ziołowym   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierogi z mięsem podsmażane- z sałatą i dipem ziołowym   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierogi z mięsem podsmażane- z sałatą i dipem ziołowym   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierogi z mięsem podsmażane- z sałatą i dipem ziołowym   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pierogi z mięsem
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej