Pierogi z mięsem podsmażane- z sałatą i dipem ziołowym
średnie
20 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
1 szklanka
1 szczypta
1 sztuka
35 dekagramów
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
1 pęczek
1 sztuka
1 szklanka
1 szczypta
1 pęczek
20 dekagramów
8 sztuk
1 szczypta
30 dekagramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotować ciasto pierogowe z mąki , wody , jajka , szczypty soli. Zawinąć w folie spożywczą i odłożyć .Ugotowane mięso oczyścić z błonek, przerostów , chrząstek. Zmielić . Cebulę drobno usiekać i usmażyć na złoto na oleju.. Wymieszać mięso z cebulą . Doprawić solą , pieprzem , majerankiem, rozkruszoną mini kostką Pietruszka i Prażona cebulka i Delikatem. Ciasto rozwałkować . Szklanką wykrawać krążki . Na każdy kłaść farsz. Zlepiać pierogi( można to robić tzw. ,, szczękami" do pierogów - gdzie skleja się nawet po kilka sztuk pierożków) . Gotować w osolonym wrzątku 3 minuty od wypłynięcia .Wyjąć . Przestudzić . Podsmażyć na oliwie na rumiano .Skropić kilkoma łyżkami wody i odparować*.
Krok 2
Osobno podsmażyć na skwarki pokrojoną na drobną kostkę wędzonkę. Ze śmietany lub jogurtu zrobić dip mieszając z sosem sałatkowym , łyżka oleju i usiekanymi ziołami . Podawać na porwanych listkach sałaty wstawiając po środku talerza mała miseczkę z dipem . Posypałam ziarenkami czarnuszki. Pierogi maczamy w dipie i jemy razem z sałatą .
Krok 3
* Skrapiam wodą by podsmażone pierogi były podsmażone na rumiano ale ciasto nie zrobiło się za twarde
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej