Pierogi z mięsem podsmażane- z sałatą i dipem ziołowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierogi z mięsem podsmażane- z sałatą i dipem ziołowym

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szklanka

1 szczypta

1 sztuka

35 dekagramów

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

1 sztuka

1 szklanka

1 szczypta

1 pęczek

20 dekagramów

8 sztuk

1 szczypta

30 dekagramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotować ciasto pierogowe z mąki , wody , jajka , szczypty soli. Zawinąć w folie spożywczą i odłożyć .Ugotowane mięso oczyścić z błonek, przerostów , chrząstek. Zmielić . Cebulę drobno usiekać i usmażyć na złoto na oleju.. Wymieszać mięso z cebulą . Doprawić solą , pieprzem , majerankiem, rozkruszoną mini kostką Pietruszka i Prażona cebulka i Delikatem. Ciasto rozwałkować . Szklanką wykrawać krążki . Na każdy kłaść farsz. Zlepiać pierogi( można to robić tzw. ,, szczękami" do pierogów - gdzie skleja się nawet po kilka sztuk pierożków) . Gotować w osolonym wrzątku 3 minuty od wypłynięcia .Wyjąć . Przestudzić . Podsmażyć na oliwie na rumiano .Skropić kilkoma łyżkami wody i odparować*.

Krok 2

Osobno podsmażyć na skwarki pokrojoną na drobną kostkę wędzonkę. Ze śmietany lub jogurtu zrobić dip mieszając z sosem sałatkowym , łyżka oleju i usiekanymi ziołami . Podawać na porwanych listkach sałaty wstawiając po środku talerza mała miseczkę z dipem . Posypałam ziarenkami czarnuszki. Pierogi maczamy w dipie i jemy razem z sałatą .

Krok 3

* Skrapiam wodą by podsmażone pierogi były podsmażone na rumiano ale ciasto nie zrobiło się za twarde

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierogi z mięsem podsmażane- z sałatą i dipem ziołowym   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierogi z mięsem podsmażane- z sałatą i dipem ziołowym   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierogi z mięsem podsmażane- z sałatą i dipem ziołowym   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierogi z mięsem podsmażane- z sałatą i dipem ziołowym   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierogi z mięsem podsmażane- z sałatą i dipem ziołowym   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierogi z mięsem podsmażane- z sałatą i dipem ziołowym   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierogi z mięsem podsmażane- z sałatą i dipem ziołowym   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierogi z mięsem podsmażane- z sałatą i dipem ziołowym   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej