Grillowana biała kiełbasa

Autor: Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 łyżeczka

50 dekagramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miseczki wlewamy olej i dodajemy wszystkie przyprawy – mieszamy łyżeczką aż marynata będzie miała jednolitą konsystencję.

Krok 2

W marynacie obtaczamy białe, surowe kiełbaski i zostawiamy je do zamarynowania przynajmniej na 30 min a najlepiej na 2-3 godziny.

Krok 3

Po tym czasie kiełbasę grillujemy.

0

Opinie o przepisie

Przyprawa do wieprzowiny Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa do wieprzowiny Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej