Grillowana biała kiełbasa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowana biała kiełbasa

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

3

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

1 opakowanie

1 szczypta

2 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miseczki wlewamy olej i dodajemy wszystkie przyprawy – mieszamy łyżeczką aż marynata będzie miała jednolitą konsystencję.

Krok 2

W marynacie obtaczamy białe, surowe kiełbaski i zostawiamy je do zamarynowania przynajmniej na 30 min a najlepiej na 2-3 godziny.

Krok 3

Po tym czasie kiełbasę grillujemy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowana biała kiełbasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowana biała kiełbasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowana biała kiełbasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowana biała kiełbasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowana biała kiełbasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowana biała kiełbasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowana biała kiełbasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowana biała kiełbasa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Rolada z boczku
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej