
Składniki
50 dekagramów
1 opakowanie
1 szczypta
2 łyżki
1 łyżeczka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do miseczki wlewamy olej i dodajemy wszystkie przyprawy – mieszamy łyżeczką aż marynata będzie miała jednolitą konsystencję.
Krok 2
W marynacie obtaczamy białe, surowe kiełbaski i zostawiamy je do zamarynowania przynajmniej na 30 min a najlepiej na 2-3 godziny.
Krok 3
Po tym czasie kiełbasę grillujemy.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej