Grillowana biała kiełbasa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowana biała kiełbasa

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

3

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

1 opakowanie

1 szczypta

2 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miseczki wlewamy olej i dodajemy wszystkie przyprawy – mieszamy łyżeczką aż marynata będzie miała jednolitą konsystencję.

Krok 2

W marynacie obtaczamy białe, surowe kiełbaski i zostawiamy je do zamarynowania przynajmniej na 30 min a najlepiej na 2-3 godziny.

Krok 3

Po tym czasie kiełbasę grillujemy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowana biała kiełbasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowana biała kiełbasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowana biała kiełbasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowana biała kiełbasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowana biała kiełbasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowana biała kiełbasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowana biała kiełbasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowana biała kiełbasa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej