Grillowana biała kiełbasa

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

1 opakowanie

1 szczypta

2 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miseczki wlewamy olej i dodajemy wszystkie przyprawy – mieszamy łyżeczką aż marynata będzie miała jednolitą konsystencję.

Krok 2

W marynacie obtaczamy białe, surowe kiełbaski i zostawiamy je do zamarynowania przynajmniej na 30 min a najlepiej na 2-3 godziny.

Krok 3

Po tym czasie kiełbasę grillujemy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowana biała kiełbasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowana biała kiełbasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowana biała kiełbasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowana biała kiełbasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowana biała kiełbasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowana biała kiełbasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowana biała kiełbasa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej