Ciabatta z serem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

295 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

46 osób wydrukowało

Pobierz pdf

148 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

4 plastry

2 plastry

8 sztuk

1 szczypta

10 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciabatty rozkrój na pół wzdłuż i upiecz na grillu lub w piekarniku na złocisto.

Ciabatta z serem  - Krok 1

Krok 2

Pomidorki cherry rozkrój na pół. Sos sałatkowy Knorr przygotuj zgodnie z zaleceniami na opakowaniu i zamarynuj w nim na kilka minut pomidorki.

Ciabatta z serem  - Krok 2

Krok 3

Jedną połówkę ciabatty posmaruj oliwą z marynowanych pomidorów i połóż sałatę, dwa plastry sera, plaster szynki i pomidorki.

Ciabatta z serem  - Krok 3

Krok 4

Następnie posyp świeżo mielonym pieprzem. Przykryj drugą połówką ciabatty i podawaj.

Ciabatta z serem  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciabatta z serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciabatta z serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciabatta z serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciabatta z serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciabatta z serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciabatta z serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciabatta z serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ciabatta z serem Ciabatta z serem

Dzięki temu przepisowi dowiesz się, jak przygotować chrupiące bułki z serem i wędliną – w sam raz na śniadanie lub kolację. Warto podać je także jako przystawkę podczas spotkania przy grillu. Przekąski będą wyjątkowo smaczne, jeśli do ich przyrządzenia wykorzystasz kozi ser oraz szynkę dojrzewającą, np. parmeńską. Przygotowania rozpocznij od rozkrojenia na połówki kilku pomidorków cherry i zamarynowania ich we włoskim sosie sałatkowym. Dzięki temu zabiegowi nabiorą wyrazistszego smaku i ziołowego zapachu. Bułki przekrój wzdłuż i grilluj z obu stron, aż skórka stanie się złocista. Równie dobrze możesz je podgrzać w piekarniku lub opiekaczu. Połówkę ciabatty posmaruj sosem, który służył wcześniej jako marynata, po czym ułóż na niej listek sałaty, plastry sera oraz szynki, a na koniec pomidorki. Całość oprósz świeżo zmielonym czarnym pieprzem i przykryj drugą kromką pieczywa. Podawaj od razu, kiedy bułka będzie jeszcze ciepła. Koniecznie przyrządź ciabattę z serem przy najbliższej okazji.