Ciabatta z serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciabatta z serem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
368 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

74 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

204 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

4 plastry

2 plastry

8 sztuk

1 szczypta

10 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciabatty rozkrój na pół wzdłuż i upiecz na grillu lub w piekarniku na złocisto.

Ciabatta z serem  - Krok 1

Krok 2

Pomidorki cherry rozkrój na pół. Sos sałatkowy Knorr przygotuj zgodnie z zaleceniami na opakowaniu i zamarynuj w nim na kilka minut pomidorki.

Ciabatta z serem  - Krok 2

Krok 3

Jedną połówkę ciabatty posmaruj oliwą z marynowanych pomidorów i połóż sałatę, dwa plastry sera, plaster szynki i pomidorki.

Ciabatta z serem  - Krok 3

Krok 4

Następnie posyp świeżo mielonym pieprzem. Przykryj drugą połówką ciabatty i podawaj.

Ciabatta z serem  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciabatta z serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciabatta z serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciabatta z serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciabatta z serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciabatta z serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciabatta z serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciabatta z serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciabatta z serem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ciabatta z serem Ciabatta z serem

Dzięki temu przepisowi dowiesz się, jak przygotować chrupiące bułki z serem i wędliną – w sam raz na śniadanie lub kolację. Warto podać je także jako przystawkę podczas spotkania przy grillu. Przekąski będą wyjątkowo smaczne, jeśli do ich przyrządzenia wykorzystasz kozi ser oraz szynkę dojrzewającą, np. parmeńską. Przygotowania rozpocznij od rozkrojenia na połówki kilku pomidorków cherry i zamarynowania ich we włoskim sosie sałatkowym. Dzięki temu zabiegowi nabiorą wyrazistszego smaku i ziołowego zapachu. Bułki przekrój wzdłuż i grilluj z obu stron, aż skórka stanie się złocista. Równie dobrze możesz je podgrzać w piekarniku lub opiekaczu. Połówkę ciabatty posmaruj sosem, który służył wcześniej jako marynata, po czym ułóż na niej listek sałaty, plastry sera oraz szynki, a na koniec pomidorki. Całość oprósz świeżo zmielonym czarnym pieprzem i przykryj drugą kromką pieczywa. Podawaj od razu, kiedy bułka będzie jeszcze ciepła. Koniecznie przyrządź ciabattę z serem przy najbliższej okazji.