Ciabatta z serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciabatta z serem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
368 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

76 osób wydrukowało

Pobierz pdf

207 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

4 plastry

2 plastry

8 sztuk

1 szczypta

10 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciabatty rozkrój na pół wzdłuż i upiecz na grillu lub w piekarniku na złocisto.

Ciabatta z serem  - Krok 1

Krok 2

Pomidorki cherry rozkrój na pół. Sos sałatkowy Knorr przygotuj zgodnie z zaleceniami na opakowaniu i zamarynuj w nim na kilka minut pomidorki.

Ciabatta z serem  - Krok 2

Krok 3

Jedną połówkę ciabatty posmaruj oliwą z marynowanych pomidorów i połóż sałatę, dwa plastry sera, plaster szynki i pomidorki.

Ciabatta z serem  - Krok 3

Krok 4

Następnie posyp świeżo mielonym pieprzem. Przykryj drugą połówką ciabatty i podawaj.

Ciabatta z serem  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciabatta z serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciabatta z serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciabatta z serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciabatta z serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciabatta z serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciabatta z serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciabatta z serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciabatta z serem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ciabatta z serem Ciabatta z serem

Dzięki temu przepisowi dowiesz się, jak przygotować chrupiące bułki z serem i wędliną – w sam raz na śniadanie lub kolację. Warto podać je także jako przystawkę podczas spotkania przy grillu. Przekąski będą wyjątkowo smaczne, jeśli do ich przyrządzenia wykorzystasz kozi ser oraz szynkę dojrzewającą, np. parmeńską. Przygotowania rozpocznij od rozkrojenia na połówki kilku pomidorków cherry i zamarynowania ich we włoskim sosie sałatkowym. Dzięki temu zabiegowi nabiorą wyrazistszego smaku i ziołowego zapachu. Bułki przekrój wzdłuż i grilluj z obu stron, aż skórka stanie się złocista. Równie dobrze możesz je podgrzać w piekarniku lub opiekaczu. Połówkę ciabatty posmaruj sosem, który służył wcześniej jako marynata, po czym ułóż na niej listek sałaty, plastry sera oraz szynki, a na koniec pomidorki. Całość oprósz świeżo zmielonym czarnym pieprzem i przykryj drugą kromką pieczywa. Podawaj od razu, kiedy bułka będzie jeszcze ciepła. Koniecznie przyrządź ciabattę z serem przy najbliższej okazji.