Kanapki z pastą rybną z jajkiem i ogórkiem konserwowym przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kanapki z pastą rybną z jajkiem i ogórkiem konserwowym

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

86

941 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

962 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1796 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

200 gramów

2 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

0.5 pęczka

0.5 łyżeczki

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jaja ugotuj na twardo obierz zetrzyj na drobnej tarce, ogórki pokrój w kosteczkę lub też zetrzyj na tarce na grubych oczkach, drobno pokrój szczypior. Pestki słonecznika upraż na patelni.

Kanapki z pastą rybną z jajkiem i ogórkiem konserwowym - Krok 1

Krok 2

Makrelę oczyść ze skóry i ości , przełóż do miski dodaj majonez, wyciśnij trochę soku z połówki cytryny. Makrelę ugnieć na pastę dodaj jajka ogórka szczypior, pestki słonecznika, dokładnie wymieszaj. Pastę dopraw do smaku papryką i o ile zachodzi taka potrzeba szczyptą soli.

Kanapki z pastą rybną z jajkiem i ogórkiem konserwowym - Krok 2

Krok 3

Pastę z makreli podawaj z chlebem razowym.

Kanapki z pastą rybną z jajkiem i ogórkiem konserwowym - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Do pasty możesz dodać połówkę dojrzałego awokado.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapki z pastą rybną z jajkiem i ogórkiem konserwowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapki z pastą rybną z jajkiem i ogórkiem konserwowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapki z pastą rybną z jajkiem i ogórkiem konserwowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapki z pastą rybną z jajkiem i ogórkiem konserwowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapki z pastą rybną z jajkiem i ogórkiem konserwowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapki z pastą rybną z jajkiem i ogórkiem konserwowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapki z pastą rybną z jajkiem i ogórkiem konserwowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kanapki z pastą rybną z jajkiem i ogórkiem konserwowymKanapki z pastą rybną z jajkiem i ogórkiem konserwowym

Pomysł na rybę, który znacznie różni się od dań serwowanych w nadmorskich smażalniach. Postawcie na wędzoną makrelę, by przygotować z niej pyszne kanapki z pastą rybną z jajkiem. Większość pracy sprowadza się do wymieszania wszystkich składników w jednym naczyniu – prościej być nie może!

Dla kogo?

Dla osób, którym znudziło się serwowanie kanapek z szynką i serem. Czas obudzić w sobie pokłady kulinarnej kreatywności!

Na jaką okazję?

Na śniadanie albo na kolację – sami zdecydujecie, kiedy macie ochotę na tę smaczną pastę z jajkiem i ogórkiem konserwowym. Podzielcie się nią również z gośćmi, którzy wpadną z wizytą. Tartinki z pastą rybną pierwsze znikną z talerzy.

Czy wiesz, że?

Inną znaną potrawą tego typu jest awanturka. Przygotowuje się ją z wędzonej makreli oraz twarogu.

Dla urozmaicenia:

Pasta rybna nie tylko do chleba! Możecie użyć jej jako nadzienia do faszerowanych jajek.