Kanapki z pastą rybną z jajkiem i ogórkiem konserwowym

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

77

891 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

941 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1663 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

200 gramów

2 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

0.5 pęczka

0.5 łyżeczki

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jaja ugotuj na twardo obierz zetrzyj na drobnej tarce, ogórki pokrój w kosteczkę lub też zetrzyj na tarce na grubych oczkach, drobno pokrój szczypior. Pestki słonecznika upraż na patelni.

Kanapki z pastą rybną z jajkiem i ogórkiem konserwowym - Krok 1

Krok 2

Makrelę oczyść ze skóry i ości , przełóż do miski dodaj majonez, wyciśnij trochę soku z połówki cytryny. Makrelę ugnieć na pastę dodaj jajka ogórka szczypior, pestki słonecznika, dokładnie wymieszaj. Pastę dopraw do smaku papryką i o ile zachodzi taka potrzeba szczyptą soli.

Kanapki z pastą rybną z jajkiem i ogórkiem konserwowym - Krok 2

Krok 3

Pastę z makreli podawaj z chlebem razowym.

Kanapki z pastą rybną z jajkiem i ogórkiem konserwowym - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Do pasty możesz dodać połówkę dojrzałego awokado.

-1

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapki z pastą rybną z jajkiem i ogórkiem konserwowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapki z pastą rybną z jajkiem i ogórkiem konserwowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapki z pastą rybną z jajkiem i ogórkiem konserwowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapki z pastą rybną z jajkiem i ogórkiem konserwowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapki z pastą rybną z jajkiem i ogórkiem konserwowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapki z pastą rybną z jajkiem i ogórkiem konserwowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapki z pastą rybną z jajkiem i ogórkiem konserwowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kanapki z pastą rybną z jajkiem i ogórkiem konserwowymKanapki z pastą rybną z jajkiem i ogórkiem konserwowym

Pomysł na rybę, który znacznie różni się od dań serwowanych w nadmorskich smażalniach. Postawcie na wędzoną makrelę, by przygotować z niej pyszne kanapki z pastą rybną z jajkiem. Większość pracy sprowadza się do wymieszania wszystkich składników w jednym naczyniu – prościej być nie może!

Dla kogo?

Dla osób, którym znudziło się serwowanie kanapek z szynką i serem. Czas obudzić w sobie pokłady kulinarnej kreatywności!

Na jaką okazję?

Na śniadanie albo na kolację – sami zdecydujecie, kiedy macie ochotę na tę smaczną pastę z jajkiem i ogórkiem konserwowym. Podzielcie się nią również z gośćmi, którzy wpadną z wizytą. Tartinki z pastą rybną pierwsze znikną z talerzy.

Czy wiesz, że?

Inną znaną potrawą tego typu jest awanturka. Przygotowuje się ją z wędzonej makreli oraz twarogu.

Dla urozmaicenia:

Pasta rybna nie tylko do chleba! Możecie użyć jej jako nadzienia do faszerowanych jajek.