
Składniki
100 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
100 gramów
3 pęczki
3 sztuki
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek zmiażdż, orzeszki oraz bazylię posiekaj. Wrzuć do miski.
Krok 2
Dodaj parmezan i wszystko razem zmiksuj.
Krok 3
Stopniowo dodawaj oliwę.
Krok 4
Pesto dopraw solą i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej