Pesto, czyli genueńska pasta bazyliowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pesto, czyli genueńska pasta bazyliowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

100 gramów

3 pęczki

3 sztuki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek zmiażdż, orzeszki oraz bazylię posiekaj. Wrzuć do miski.

Krok 2

Dodaj parmezan i wszystko razem zmiksuj.

Krok 3

Stopniowo dodawaj oliwę.

Krok 4

Pesto dopraw solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pesto, czyli genueńska pasta bazyliowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pesto, czyli genueńska pasta bazyliowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pesto, czyli genueńska pasta bazyliowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pesto, czyli genueńska pasta bazyliowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pesto, czyli genueńska pasta bazyliowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pesto, czyli genueńska pasta bazyliowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pesto, czyli genueńska pasta bazyliowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pesto, czyli genueńska pasta bazyliowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej