
Składniki
100 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
100 gramów
3 pęczki
3 sztuki
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek zmiażdż, orzeszki oraz bazylię posiekaj. Wrzuć do miski.
Krok 2
Dodaj parmezan i wszystko razem zmiksuj.
Krok 3
Stopniowo dodawaj oliwę.
Krok 4
Pesto dopraw solą i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej