Pesto, czyli genueńska pasta bazyliowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pesto, czyli genueńska pasta bazyliowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

100 gramów

3 pęczki

3 sztuki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek zmiażdż, orzeszki oraz bazylię posiekaj. Wrzuć do miski.

Krok 2

Dodaj parmezan i wszystko razem zmiksuj.

Krok 3

Stopniowo dodawaj oliwę.

Krok 4

Pesto dopraw solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pesto, czyli genueńska pasta bazyliowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pesto, czyli genueńska pasta bazyliowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pesto, czyli genueńska pasta bazyliowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pesto, czyli genueńska pasta bazyliowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pesto, czyli genueńska pasta bazyliowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pesto, czyli genueńska pasta bazyliowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pesto, czyli genueńska pasta bazyliowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pesto, czyli genueńska pasta bazyliowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Czeskie knedliczki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej