Składniki
100 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
100 gramów
3 pęczki
3 sztuki
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek zmiażdż, orzeszki oraz bazylię posiekaj. Wrzuć do miski.
Krok 2
Dodaj parmezan i wszystko razem zmiksuj.
Krok 3
Stopniowo dodawaj oliwę.
Krok 4
Pesto dopraw solą i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
2 osoby oglądają przepis: 
Kalafior zapiekany z mięsem mielonym - VIDEO
45 min.
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej