Pesto, czyli genueńska pasta bazyliowa przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pesto, czyli genueńska pasta bazyliowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

100 gramów

3 pęczki

3 sztuki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek zmiażdż, orzeszki oraz bazylię posiekaj. Wrzuć do miski.

Krok 2

Dodaj parmezan i wszystko razem zmiksuj.

Krok 3

Stopniowo dodawaj oliwę.

Krok 4

Pesto dopraw solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pesto, czyli genueńska pasta bazyliowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pesto, czyli genueńska pasta bazyliowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pesto, czyli genueńska pasta bazyliowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pesto, czyli genueńska pasta bazyliowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pesto, czyli genueńska pasta bazyliowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pesto, czyli genueńska pasta bazyliowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pesto, czyli genueńska pasta bazyliowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Chińskie pierożki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej