Pasta z makreli i awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pasta z makreli i awokado

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

130 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

81 osób wydrukowało

Pobierz pdf

222 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 łyżka

1 pęczek

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skórkę pomidorów delikatnie natnij nożem na krzyż, zanurz na kilka sekund w gotującej się wodzie, usuń z nich skórę i miąższ z pestkami. Pomidory pokrój w małą kosteczkę.

Pasta z makreli i awokado - Krok 1

Krok 2

Posiekaj natkę kolendry, czosnek rozetrzyj na miazgę ze szczyptą soli. Obierz awokado, pokrój. Oczyść rybę z ości, oddziel od skóry. Wyciśnij sok z limonki.

Pasta z makreli i awokado - Krok 2

Krok 3

W misce rozgnieć widelcem awokado i rybę, łącząc te dwa składniki w jedną pastę. Całość dopraw do smaku chili, suszoną cebulą, pieprzem, czosnkiem, natką kolendry. Dodaj sok z limonki.

Pasta z makreli i awokado - Krok 3

Krok 4

Pastę na koniec połącz z pokrojonymi w kostkę pomidorami. Podawaj z chrupiącym pieczywem.

Pasta z makreli i awokado - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Do pasty możesz też dodać jedno jajko ugotowane na twardo.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z makreli i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z makreli i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z makreli i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z makreli i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z makreli i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z makreli i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z makreli i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pasta z makreli i awokadoPasta z makreli i awokado

Wstajesz rano, parzysz ulubioną kawę, a następnie usilnie zastanawiasz się, co przyrządzić na śniadanie dla siebie i rodziny? A może pasta z makreli i awokado na kanapki/do chleba? To nie tylko świetna alternatywa dla wędlin i serów, ale także propozycja, która urozmaici Twój codzienny jadłospis. To proste!

Dla kogo? Dla wszystkich tych, którzy nie wyobrażają sobie wyjścia z domu bez pełnowartościowego śniadania. Kto powiedział, że kanapki muszą być nudne? Obalamy mity!

Na jaką okazję? Do pracy, do szkoły, ale nie tylko! Pasta z makreli i awokado świetnie sprawdzi się także w roli przystawki – jako dodatek do pieczywa podczas imprez! Chipsy i gotowe przekąski są już passé!

Dla urozmaicenia: Do pasty możesz dodać jedno jajko ugotowane na twardo. W towarzystwie awokado sprawdzi się idealnie. Pokochasz to połączenie!

Czy wiesz, że? Użyte w przepisie awokado wiedzie prym w tegorocznych trendach kulinarnych. Czas zaopatrzyć się w ten owoc! Jedno jest pewne – jeszcze długo będzie o nim głośno.

Twoi domownicy znów spojrzą na kanapki łaskawym okiem!