
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
0.5 łyżeczki
1 łyżka
1 pęczek
1 sztuka
2 sztuki
1 szczypta
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skórkę pomidorów delikatnie natnij nożem na krzyż, zanurz na kilka sekund w gotującej się wodzie, usuń z nich skórę i miąższ z pestkami. Pomidory pokrój w małą kosteczkę.

Krok 2
Posiekaj natkę kolendry, czosnek rozetrzyj na miazgę ze szczyptą soli. Obierz awokado, pokrój. Oczyść rybę z ości, oddziel od skóry. Wyciśnij sok z limonki.

Krok 3
W misce rozgnieć widelcem awokado i rybę, łącząc te dwa składniki w jedną pastę. Całość dopraw do smaku przyprawą Knorr, suszoną cebulą, pieprzem, czosnkiem, natką kolendry. Dodaj sok z limonki.

Krok 4
Pastę na koniec połącz z pokrojonymi w kostkę pomidorami. Podawaj z chrupiącym pieczywem.


Dobra rada:
Do pasty możesz też dodać jedno jajko ugotowane na twardo.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa płatki chili z wędzoną papryką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pasta z makreli i awokado
Wstajesz rano, parzysz ulubioną kawę, a następnie usilnie zastanawiasz się, co przyrządzić na śniadanie dla siebie i rodziny? A może pasta z makreli i awokado na kanapki/do chleba? To nie tylko świetna alternatywa dla wędlin i serów, ale także propozycja, która urozmaici Twój codzienny jadłospis. To proste!
Dla kogo? Dla wszystkich tych, którzy nie wyobrażają sobie wyjścia z domu bez pełnowartościowego śniadania. Kto powiedział, że kanapki muszą być nudne? Obalamy mity!
Na jaką okazję? Do pracy, do szkoły, ale nie tylko! Pasta z makreli i awokado świetnie sprawdzi się także w roli przystawki – jako dodatek do pieczywa podczas imprez! Chipsy i gotowe przekąski są już passé!
Dla urozmaicenia: Do pasty możesz dodać jedno jajko ugotowane na twardo. W towarzystwie awokado sprawdzi się idealnie. Pokochasz to połączenie!
Czy wiesz, że? Użyte w przepisie awokado wiedzie prym w tegorocznych trendach kulinarnych. Czas zaopatrzyć się w ten owoc! Jedno jest pewne – jeszcze długo będzie o nim głośno.
Twoi domownicy znów spojrzą na kanapki łaskawym okiem!