
Składniki
1 łyżka
1 szklanka
0.5 łyżeczki
300 gramów
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Groszek wrzuć do gotującego się bulionu. Ugotuj i odcedź.
Krok 2
Zmiksuj z rzeżuchą, sosem, masłem i solą.
Krok 3
Włóż do lodówki na 30minut i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej