Pasta z zielonego groszku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z zielonego groszku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szklanka

0.5 łyżeczki

300 gramów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Groszek wrzuć do gotującego się bulionu. Ugotuj i odcedź.

Krok 2

Zmiksuj z rzeżuchą, sosem, masłem i solą.

Krok 3

Włóż do lodówki na 30minut i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej