Pasta z zielonego groszku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z zielonego groszku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szklanka

0.5 łyżeczki

300 gramów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Groszek wrzuć do gotującego się bulionu. Ugotuj i odcedź.

Krok 2

Zmiksuj z rzeżuchą, sosem, masłem i solą.

Krok 3

Włóż do lodówki na 30minut i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
12 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej