Składniki
1 łyżka
1 szklanka
0.5 łyżeczki
300 gramów
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Groszek wrzuć do gotującego się bulionu. Ugotuj i odcedź.
Krok 2
Zmiksuj z rzeżuchą, sosem, masłem i solą.
Krok 3
Włóż do lodówki na 30minut i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej