Pasta arabska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta arabska

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
196 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

141 osób wydrukowało

Pobierz pdf

221 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

4 łyżki

50 gramów

1 sztuka

1 łyżka

0.5 szklanki

null

50 gramów

250 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso z kurczaka przełóż do rondla, zalej wodą i dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr. Gotuj do miękkości po czym schłódź.

Pasta arabska - Krok 1

Krok 2

Bułkę zalej śmietanką, a następnie pozostaw na pół godziny. Kurczaka drobno pokrój. Migdały i orzechy drobno posiekaj.

Pasta arabska - Krok 2

Krok 3

Wymieszaj mięso, namoczoną bułkę, pieprz, sok z cytryny i oliwę.

Pasta arabska - Krok 3

Krok 4

Następnie dodaj migdały, orzechy i majonez. Wymieszaj i schłódź.

Pasta arabska - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta arabska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta arabska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta arabska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta arabska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta arabska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta arabska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta arabska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta arabska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pasta arabskaPasta arabska

Mięso z kurczaka przełóż do rondla, zalej wodą i dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr. Gotuj do miękkości po czym schłódź.