Pasta arabska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta arabska

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

185 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

111 osób wydrukowało

Pobierz pdf

152 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 sztuka

50 gramów

50 gramów

4 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

0.5 szklanki

null

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso z kurczaka przełóż do rondla, zalej wodą i dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr. Gotuj do miękkości po czym schłódź.

Pasta arabska - Krok 1

Krok 2

Bułkę zalej śmietanką, a następnie pozostaw na pół godziny. Kurczaka drobno pokrój. Migdały i orzechy drobno posiekaj.

Pasta arabska - Krok 2

Krok 3

Wymieszaj mięso, namoczoną bułkę, pieprz, sok z cytryny i oliwę.

Pasta arabska - Krok 3

Krok 4

Następnie dodaj migdały, orzechy i majonez. Wymieszaj i schłódź.

Pasta arabska - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta arabska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta arabska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta arabska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta arabska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta arabska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta arabska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta arabska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta arabska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej