Pasta arabska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta arabska

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

186 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

113 osób wydrukowało

Pobierz pdf

159 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 sztuka

50 gramów

50 gramów

4 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

0.5 szklanki

null

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso z kurczaka przełóż do rondla, zalej wodą i dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr. Gotuj do miękkości po czym schłódź.

Pasta arabska - Krok 1

Krok 2

Bułkę zalej śmietanką, a następnie pozostaw na pół godziny. Kurczaka drobno pokrój. Migdały i orzechy drobno posiekaj.

Pasta arabska - Krok 2

Krok 3

Wymieszaj mięso, namoczoną bułkę, pieprz, sok z cytryny i oliwę.

Pasta arabska - Krok 3

Krok 4

Następnie dodaj migdały, orzechy i majonez. Wymieszaj i schłódź.

Pasta arabska - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta arabska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta arabska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta arabska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta arabska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta arabska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta arabska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta arabska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta arabska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej