Pasta arabska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta arabska

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

193 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

138 osób wydrukowało

Pobierz pdf

212 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

4 łyżki

50 gramów

1 sztuka

1 łyżka

0.5 szklanki

null

50 gramów

250 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso z kurczaka przełóż do rondla, zalej wodą i dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr. Gotuj do miękkości po czym schłódź.

Pasta arabska - Krok 1

Krok 2

Bułkę zalej śmietanką, a następnie pozostaw na pół godziny. Kurczaka drobno pokrój. Migdały i orzechy drobno posiekaj.

Pasta arabska - Krok 2

Krok 3

Wymieszaj mięso, namoczoną bułkę, pieprz, sok z cytryny i oliwę.

Pasta arabska - Krok 3

Krok 4

Następnie dodaj migdały, orzechy i majonez. Wymieszaj i schłódź.

Pasta arabska - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta arabska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta arabska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta arabska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta arabska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta arabska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta arabska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta arabska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta arabska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pasta arabskaPasta arabska

Mięso z kurczaka przełóż do rondla, zalej wodą i dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr. Gotuj do miękkości po czym schłódź.