Pasta z tuńczykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z tuńczykiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

4 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

1 opakowanie

3 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo i obierz. Żółtka wyjmij, a białko posiekaj.

Krok 2

Tuńczyka odsącz z zalewy i utrzyj z żółtkami, majonezem, sokiem z cytryny i pieprzem.

Krok 3

Kapary posiekaj, anchois rozdrobnij widelcem i dodaj wraz z białkiem do tuńczyka.

Krok 4

Dopraw solą i cukrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Murzynek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej