Pasta z tuńczykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z tuńczykiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

4 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

1 opakowanie

3 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo i obierz. Żółtka wyjmij, a białko posiekaj.

Krok 2

Tuńczyka odsącz z zalewy i utrzyj z żółtkami, majonezem, sokiem z cytryny i pieprzem.

Krok 3

Kapary posiekaj, anchois rozdrobnij widelcem i dodaj wraz z białkiem do tuńczyka.

Krok 4

Dopraw solą i cukrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej