
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
3 łyżki
200 gramów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Awokado umyj, rozetnij na pół i wyjmij pestki. Obierz cienko ze skórki i potnij w kostkę.
Krok 2
Zmiksuj razem z posiekaną cebulą, oczyszczoną, pokrojoną w paski papryką, biały serem i jogurtem.
Krok 3
Dopraw do smaku przyprawami i odrobiną soku z cytryny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej