
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
3 łyżki
200 gramów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Awokado umyj, rozetnij na pół i wyjmij pestki. Obierz cienko ze skórki i potnij w kostkę.
Krok 2
Zmiksuj razem z posiekaną cebulą, oczyszczoną, pokrojoną w paski papryką, biały serem i jogurtem.
Krok 3
Dopraw do smaku przyprawami i odrobiną soku z cytryny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej