
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
3 łyżki
200 gramów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Awokado umyj, rozetnij na pół i wyjmij pestki. Obierz cienko ze skórki i potnij w kostkę.
Krok 2
Zmiksuj razem z posiekaną cebulą, oczyszczoną, pokrojoną w paski papryką, biały serem i jogurtem.
Krok 3
Dopraw do smaku przyprawami i odrobiną soku z cytryny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej