Pasta do pieczywa z awokado i białego sera – Zobacz na przepisy.pl pixel

Luksusowa pasta do chleba

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

4

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

3 łyżki

200 gramów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Awokado umyj, rozetnij na pół i wyjmij pestki. Obierz cienko ze skórki i potnij w kostkę.

Krok 2

Zmiksuj razem z posiekaną cebulą, oczyszczoną, pokrojoną w paski papryką, biały serem i jogurtem.

Krok 3

Dopraw do smaku przyprawami i odrobiną soku z cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Luksusowa pasta do chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Luksusowa pasta do chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Luksusowa pasta do chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Luksusowa pasta do chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Luksusowa pasta do chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Luksusowa pasta do chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Luksusowa pasta do chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Luksusowa pasta do chleba - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej