Pasta do pieczywa z awokado i białego sera – Zobacz na przepisy.pl pixel

Luksusowa pasta do chleba

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

3 łyżki

200 gramów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Awokado umyj, rozetnij na pół i wyjmij pestki. Obierz cienko ze skórki i potnij w kostkę.

Krok 2

Zmiksuj razem z posiekaną cebulą, oczyszczoną, pokrojoną w paski papryką, biały serem i jogurtem.

Krok 3

Dopraw do smaku przyprawami i odrobiną soku z cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Luksusowa pasta do chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Luksusowa pasta do chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Luksusowa pasta do chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Luksusowa pasta do chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Luksusowa pasta do chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Luksusowa pasta do chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Luksusowa pasta do chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Luksusowa pasta do chleba - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej