Pasta do pieczywa z awokado i białego sera – Zobacz na przepisy.pl pixel

Luksusowa pasta do chleba

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

4

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

3 łyżki

200 gramów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Awokado umyj, rozetnij na pół i wyjmij pestki. Obierz cienko ze skórki i potnij w kostkę.

Krok 2

Zmiksuj razem z posiekaną cebulą, oczyszczoną, pokrojoną w paski papryką, biały serem i jogurtem.

Krok 3

Dopraw do smaku przyprawami i odrobiną soku z cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Luksusowa pasta do chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Luksusowa pasta do chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Luksusowa pasta do chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Luksusowa pasta do chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Luksusowa pasta do chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Luksusowa pasta do chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Luksusowa pasta do chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Luksusowa pasta do chleba - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Jesienna zupa z kasztanów
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej