
Składniki
2 sztuki
1 szczypta
3 sztuki
1 szczypta
1 łyżka
3 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz, zdejmij skórkę i przekrój na pół. Usuń pestki.
Krok 2
Awokado obierz, przekrój na pół, usuń pestkę i skrop sokiem z cytryny.
Krok 3
Cebulę obierz i posiekaj.
Krok 4
Do pomidorów dodaj awokado, cebulę, pieprz i sól i wszystko zmiksuj.
Krok 5
Dorzuć nasiona pinii i wymieszaj.
Krok 6
Włóż do lodówki na 15 minut i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej