
Składniki
2 sztuki
1 szczypta
3 sztuki
1 szczypta
1 łyżka
3 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz, zdejmij skórkę i przekrój na pół. Usuń pestki.
Krok 2
Awokado obierz, przekrój na pół, usuń pestkę i skrop sokiem z cytryny.
Krok 3
Cebulę obierz i posiekaj.
Krok 4
Do pomidorów dodaj awokado, cebulę, pieprz i sól i wszystko zmiksuj.
Krok 5
Dorzuć nasiona pinii i wymieszaj.
Krok 6
Włóż do lodówki na 15 minut i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej