Pasta z awokado i pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z awokado i pomidorów

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

3 sztuki

1 szczypta

1 łyżka

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz, zdejmij skórkę i przekrój na pół. Usuń pestki.

Krok 2

Awokado obierz, przekrój na pół, usuń pestkę i skrop sokiem z cytryny.

Krok 3

Cebulę obierz i posiekaj.

Krok 4

Do pomidorów dodaj awokado, cebulę, pieprz i sól i wszystko zmiksuj.

Krok 5

Dorzuć nasiona pinii i wymieszaj.

Krok 6

Włóż do lodówki na 15 minut i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z awokado i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z awokado i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z awokado i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z awokado i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z awokado i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z awokado i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z awokado i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z awokado i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej