
Składniki
2 sztuki
1 szczypta
3 sztuki
1 szczypta
1 łyżka
3 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz, zdejmij skórkę i przekrój na pół. Usuń pestki.
Krok 2
Awokado obierz, przekrój na pół, usuń pestkę i skrop sokiem z cytryny.
Krok 3
Cebulę obierz i posiekaj.
Krok 4
Do pomidorów dodaj awokado, cebulę, pieprz i sól i wszystko zmiksuj.
Krok 5
Dorzuć nasiona pinii i wymieszaj.
Krok 6
Włóż do lodówki na 15 minut i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej