Pasta z awokado i pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z awokado i pomidorów

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

3 sztuki

1 szczypta

1 łyżka

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz, zdejmij skórkę i przekrój na pół. Usuń pestki.

Krok 2

Awokado obierz, przekrój na pół, usuń pestkę i skrop sokiem z cytryny.

Krok 3

Cebulę obierz i posiekaj.

Krok 4

Do pomidorów dodaj awokado, cebulę, pieprz i sól i wszystko zmiksuj.

Krok 5

Dorzuć nasiona pinii i wymieszaj.

Krok 6

Włóż do lodówki na 15 minut i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z awokado i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z awokado i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z awokado i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z awokado i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z awokado i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z awokado i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z awokado i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z awokado i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Smażony makaron
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej