Pasta z awokado i pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z awokado i pomidorów

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

3 sztuki

1 szczypta

1 łyżka

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz, zdejmij skórkę i przekrój na pół. Usuń pestki.

Krok 2

Awokado obierz, przekrój na pół, usuń pestkę i skrop sokiem z cytryny.

Krok 3

Cebulę obierz i posiekaj.

Krok 4

Do pomidorów dodaj awokado, cebulę, pieprz i sól i wszystko zmiksuj.

Krok 5

Dorzuć nasiona pinii i wymieszaj.

Krok 6

Włóż do lodówki na 15 minut i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z awokado i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z awokado i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z awokado i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z awokado i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z awokado i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z awokado i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z awokado i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z awokado i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej