Pasta z awokado i pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z awokado i pomidorów

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

3 sztuki

1 szczypta

1 łyżka

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz, zdejmij skórkę i przekrój na pół. Usuń pestki.

Krok 2

Awokado obierz, przekrój na pół, usuń pestkę i skrop sokiem z cytryny.

Krok 3

Cebulę obierz i posiekaj.

Krok 4

Do pomidorów dodaj awokado, cebulę, pieprz i sól i wszystko zmiksuj.

Krok 5

Dorzuć nasiona pinii i wymieszaj.

Krok 6

Włóż do lodówki na 15 minut i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z awokado i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z awokado i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z awokado i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z awokado i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z awokado i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z awokado i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z awokado i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z awokado i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej