Pasta z selerem naciowym i rokpolem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z selerem naciowym i rokpolem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 szklanka

250 gramów

2 łyżki

2 sztuki

100 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łodygi selera obierz i posiekaj.

Krok 2

Twaróg utrzyj wraz z rokpolem i jogurtem.

Krok 3

Wymieszaj z selerem, orzechami i szczypiorkiem.

Krok 4

Dopraw solą i pieprzem. Schłódź.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z selerem naciowym i rokpolem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z selerem naciowym i rokpolem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z selerem naciowym i rokpolem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z selerem naciowym i rokpolem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z selerem naciowym i rokpolem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z selerem naciowym i rokpolem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z selerem naciowym i rokpolem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z selerem naciowym i rokpolem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej