Pasta z selerem naciowym i rokpolem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z selerem naciowym i rokpolem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 szklanka

250 gramów

2 łyżki

2 sztuki

100 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łodygi selera obierz i posiekaj.

Krok 2

Twaróg utrzyj wraz z rokpolem i jogurtem.

Krok 3

Wymieszaj z selerem, orzechami i szczypiorkiem.

Krok 4

Dopraw solą i pieprzem. Schłódź.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z selerem naciowym i rokpolem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z selerem naciowym i rokpolem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z selerem naciowym i rokpolem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z selerem naciowym i rokpolem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z selerem naciowym i rokpolem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z selerem naciowym i rokpolem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z selerem naciowym i rokpolem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z selerem naciowym i rokpolem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Żelazne Kluski
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej