Pasta twarogowo - warzywna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta twarogowo - warzywna

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

null

null

2 łyżki

1 pęczek

1 pęczek

2 łyżki

1 sztuka

0.5 sztuki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser rozdrobnij widelcem.

Krok 2

Jabłko i ogórka zetrzyj na tarce.

Krok 3

Seler i por drobno posiekaj.

Krok 4

Szczypiorek i natkę pokrój.

Krok 5

Wszystko dokładnie wymieszaj i dodaj majonez wraz ze śmietaną.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta twarogowo - warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta twarogowo - warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta twarogowo - warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta twarogowo - warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta twarogowo - warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta twarogowo - warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta twarogowo - warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta twarogowo - warzywna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej