
Składniki
0.5 sztuki
null
null
2 łyżki
1 pęczek
1 pęczek
2 łyżki
1 sztuka
0.5 sztuki
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser rozdrobnij widelcem.
Krok 2
Jabłko i ogórka zetrzyj na tarce.
Krok 3
Seler i por drobno posiekaj.
Krok 4
Szczypiorek i natkę pokrój.
Krok 5
Wszystko dokładnie wymieszaj i dodaj majonez wraz ze śmietaną.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej