Składniki
1 szczypta
1 łyżeczka
1 sztuka
1 szczypta
50 gramów
150 gramów
2 łyżki
50 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rokpol pokrusz, ogórka posiekaj.
Krok 2
Sardynki odsącz i rozgnieć widelcem.
Krok 3
Dodaj rokpol i ser biały, wymieszaj.
Krok 4
Dodaj bryndzę, masło i olej. Utrzyj.
Krok 5
Pastę wymieszaj z ogórkiem oraz szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
6 osób ogląda przepis: 
Ziemniaczana zapiekanka z kurczakiem
60 min.
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej