Pasta awanturka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta awanturka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 łyżeczka

1 sztuka

1 szczypta

50 gramów

150 gramów

2 łyżki

50 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rokpol pokrusz, ogórka posiekaj.

Krok 2

Sardynki odsącz i rozgnieć widelcem.

Krok 3

Dodaj rokpol i ser biały, wymieszaj.

Krok 4

Dodaj bryndzę, masło i olej. Utrzyj.

Krok 5

Pastę wymieszaj z ogórkiem oraz szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta awanturka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta awanturka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta awanturka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta awanturka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta awanturka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta awanturka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta awanturka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta awanturka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej