Pasta awanturka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta awanturka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 łyżeczka

1 sztuka

1 szczypta

50 gramów

150 gramów

2 łyżki

50 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rokpol pokrusz, ogórka posiekaj.

Krok 2

Sardynki odsącz i rozgnieć widelcem.

Krok 3

Dodaj rokpol i ser biały, wymieszaj.

Krok 4

Dodaj bryndzę, masło i olej. Utrzyj.

Krok 5

Pastę wymieszaj z ogórkiem oraz szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta awanturka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta awanturka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta awanturka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta awanturka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta awanturka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta awanturka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta awanturka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta awanturka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pomidory z mozzarellą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej