Pasta wspaniała przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta wspaniała

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

14

heart
751 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

458 osób wydrukowało

Pobierz pdf

538 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

4 łyżki

1 opakowanie

1 sztuka

1 szczypta

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajko ugotuj na twardo i obierz.

Pasta wspaniała - Krok 1

Krok 2

Szynkę i białko z jajka pokrój w drobną kostkę.

Pasta wspaniała - Krok 2

Krok 3

Żółtko z jajka utrzyj z serkiem, pieprzem, majonezem i Sosem sałatkowym czosnkowo-ziołowym Knorr.

Pasta wspaniała - Krok 3

Krok 4

Dodaj szynkę i białko, dopraw pieprzem. Wymieszaj i schłódź.

Pasta wspaniała - Krok 4
5

Opinie o przepisie

  • Radek Kukiel

    Radek Kukiel , 29.07.2021

    ser czosnkowy? jaki?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata Kosmenda

    Beata Kosmenda , 22.02.2020

    Pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorka Sa

    Dorka Sa , 05.04.2017

    jaki ser czosnkowy?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa   Przybysz

    Teresa Przybysz , 05.04.2017

    Pyszne polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Gulbicka

    Dorota Gulbicka , 18.11.2015

    Zrobiłam pyszota

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta wspaniała - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta wspaniała - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta wspaniała - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta wspaniała - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta wspaniała - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta wspaniała - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta wspaniała - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta wspaniała - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pasta wspaniałaPasta wspaniała

Jajko ugotuj na twardo i obierz.