Pasta wspaniała przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta wspaniała

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

14

748 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

455 osób wydrukowało

Pobierz pdf

533 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

150 gramów

4 łyżki

1 opakowanie

1 sztuka

1 szczypta

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajko ugotuj na twardo i obierz.

Pasta wspaniała - Krok 1

Krok 2

Szynkę i białko z jajka pokrój w drobną kostkę.

Pasta wspaniała - Krok 2

Krok 3

Żółtko z jajka utrzyj z serkiem, pieprzem, majonezem i Sosem sałatkowym czosnkowo-ziołowym Knorr.

Pasta wspaniała - Krok 3

Krok 4

Dodaj szynkę i białko, dopraw pieprzem. Wymieszaj i schłódź.

Pasta wspaniała - Krok 4
5

Opinie o przepisie

  • Radek Kukiel

    Radek Kukiel , 29.07.2021

    ser czosnkowy? jaki?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata Kosmenda

    Beata Kosmenda , 22.02.2020

    Pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorka Sa

    Dorka Sa , 05.04.2017

    jaki ser czosnkowy?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa   Przybysz

    Teresa Przybysz , 05.04.2017

    Pyszne polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Gulbicka

    Dorota Gulbicka , 18.11.2015

    Zrobiłam pyszota

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta wspaniała - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta wspaniała - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta wspaniała - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta wspaniała - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta wspaniała - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta wspaniała - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta wspaniała - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta wspaniała - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pasta wspaniałaPasta wspaniała

Jajko ugotuj na twardo i obierz.