
Składniki
150 gramów
4 łyżki
1 opakowanie
1 sztuka
1 szczypta
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajko ugotuj na twardo i obierz.

Krok 2
Szynkę i białko z jajka pokrój w drobną kostkę.

Krok 3
Żółtko z jajka utrzyj z serkiem, pieprzem, majonezem i Sosem sałatkowym czosnkowo-ziołowym Knorr.

Krok 4
Dodaj szynkę i białko, dopraw pieprzem. Wymieszaj i schłódź.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej