Pasta z makreli i jajek – Zobacz na przepisy.pl

Pasta z jajek i makreli

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka gotujemy na twardo, a następnie studzimy i obieramy.

Krok 2

Makrelę dokładnie obieramy z ości.

Krok 3

Do ryby dodajemy posiekane drobno jajka (można użyć kratki do cięcia warzyw).

Krok 4

Dodajemy przyprawy w kostkach i majonez. Ilość majonezu zależy od osobistych upodobań – nie może być go zbyt dużo, żeby pasta nie miała zbyt rzadkiej konsystencji.

Krok 5

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z jajek i makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z jajek i makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z jajek i makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z jajek i makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z jajek i makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z jajek i makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z jajek i makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej