Pasta z jajek i makreli

Autor: Kuba Kuba

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka gotujemy na twardo, a następnie studzimy i obieramy.

Krok 2

Makrelę dokładnie obieramy z ości.

Krok 3

Do ryby dodajemy posiekane drobno jajka (można użyć kratki do cięcia warzyw).

Krok 4

Dodajemy przyprawy w kostkach i majonez. Ilość majonezu zależy od osobistych upodobań – nie może być go zbyt dużo, żeby pasta nie miała zbyt rzadkiej konsystencji.

Krok 5

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z jajek i makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z jajek i makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z jajek i makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z jajek i makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z jajek i makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z jajek i makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z jajek i makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej