Pasta z makreli i jajek – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z jajek i makreli

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

2

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka gotujemy na twardo, a następnie studzimy i obieramy.

Krok 2

Makrelę dokładnie obieramy z ości.

Krok 3

Do ryby dodajemy posiekane drobno jajka (można użyć kratki do cięcia warzyw).

Krok 4

Dodajemy przyprawy w kostkach i majonez. Ilość majonezu zależy od osobistych upodobań – nie może być go zbyt dużo, żeby pasta nie miała zbyt rzadkiej konsystencji.

Krok 5

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z jajek i makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z jajek i makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z jajek i makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z jajek i makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z jajek i makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z jajek i makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z jajek i makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z jajek i makreli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej