Pasta alla norma przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pasta alla norma

Autor: Muffinka Muffinka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

125 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój bakłażana na plasterki, posól i odstaw na ok. pół godziny. Odsącz z nadmiaru wody i ugrilluj (np. na patelni lub grillu elektrycznym). Pokrój plastry w ósemki.

Krok 2

Posiekaną cebulę i czosnek podsmaż na oliwie z oliwek. Dodaj pomidory z puszki oraz kostkę rosołową i duś ok. 15 min. Dopraw, chilli, w razie potrzeby również solą i pieprzem.

Krok 3

Wkrusz ricottę i zmiksuj blenderem. Połącz z ugotowanym al dente makaronem i kawałkami bakłażana. Serwuj jako danie wegetariańskie, albo np. z grillowanym kurczakiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta alla norma - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta alla norma - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta alla norma - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta alla norma - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta alla norma - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta alla norma - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta alla norma - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej