Pasta alla norma

Autor: Muffinka Muffinka

ratingratingratingratingrating

773

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

125 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój bakłażana na plasterki, posól i odstaw na ok. pół godziny. Odsącz z nadmiaru wody i ugrilluj (np. na patelni lub grillu elektrycznym). Pokrój plastry w ósemki.

Krok 2

Posiekaną cebulę i czosnek podsmaż na oliwie z oliwek. Dodaj pomidory z puszki oraz kostkę rosołową i duś ok. 15 min. Dopraw, chilli, w razie potrzeby również solą i pieprzem.

Krok 3

Wkrusz ricottę i zmiksuj blenderem. Połącz z ugotowanym al dente makaronem i kawałkami bakłażana. Serwuj jako danie wegetariańskie, albo np. z grillowanym kurczakiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta alla norma - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta alla norma - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta alla norma - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta alla norma - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta alla norma - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta alla norma - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta alla norma - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej