Pasta alla norma przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta alla norma

Autor: Muffinka Muffinka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

400 gramów

1 łyżeczka

2 sztuki

125 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój bakłażana na plasterki, posól i odstaw na ok. pół godziny. Odsącz z nadmiaru wody i ugrilluj (np. na patelni lub grillu elektrycznym). Pokrój plastry w ósemki.

Krok 2

Posiekaną cebulę i czosnek podsmaż na oliwie z oliwek. Dodaj pomidory z puszki oraz kostkę rosołową i duś ok. 15 min. Dopraw, chilli, w razie potrzeby również solą i pieprzem.

Krok 3

Wkrusz ricottę i zmiksuj blenderem. Połącz z ugotowanym al dente makaronem i kawałkami bakłażana. Serwuj jako danie wegetariańskie, albo np. z grillowanym kurczakiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta alla norma - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta alla norma - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta alla norma - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta alla norma - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta alla norma - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta alla norma - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta alla norma - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta alla norma - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej