Pyszna pasta z makreli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pyszna pasta z makreli

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

200 gramów

2 łyżki

3 sztuki

2 łyżki

1 pęczek

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makrele podziel na kawałki i wrzuć do miski.

Krok 2

Cebulę i jajka posiekaj, ser zetrzyj na tarce. Składniki dodaj do makreli i wymieszaj.

Krok 3

Dodaj masło, musztardę, drobno posiekany szczypiorek i przyprawy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyszna pasta z makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyszna pasta z makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyszna pasta z makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyszna pasta z makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyszna pasta z makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyszna pasta z makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyszna pasta z makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pyszna pasta z makreli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
23 osoby oglądają przepis:
Murzynek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej