Pyszna pasta z makreli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pyszna pasta z makreli

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

200 gramów

2 łyżki

3 sztuki

2 łyżki

1 pęczek

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makrele podziel na kawałki i wrzuć do miski.

Krok 2

Cebulę i jajka posiekaj, ser zetrzyj na tarce. Składniki dodaj do makreli i wymieszaj.

Krok 3

Dodaj masło, musztardę, drobno posiekany szczypiorek i przyprawy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyszna pasta z makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyszna pasta z makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyszna pasta z makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyszna pasta z makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyszna pasta z makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyszna pasta z makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyszna pasta z makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pyszna pasta z makreli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej