PRZEPISY.PL

Pasta z soczewicy do chleba

  • 30
  • 5
  • Łatwe
  • 0
3
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • cebula1 szt
  • przecier pomidorowy5 łyżek
  • majeranek
  • olej2 łyżki
  • marchew1 szt
  • por0.5 szt
  • pieprz
  • sól
  • oregano
  • pietruszka korzeń1 szt
  • nasiona soczewicy zielonej250 g
  • główka selera0.5 szt
  • Krok 1

    Warzywa drobno pokrój. Natkę drobno posiekaj.
  • Krok 2

    Soczewicę, marchewkę, pietruszkę, selera i pora zalej wrzącą wodą i ugotuj. Dodaj majeranek.
  • Krok 3

    Cebulę pokrój i podsmaż.
  • Krok 4

    Gdy warzywa będą miękkie zmiksuj w blenderze.
  • Krok 5

    Dodaj cebulę i posiekaną natkę pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

27
osób dodało do Mniamlisty
15''
4
Łatwe
256
osób dodało do Mniamlisty
60''
6
Łatwe
92
osoby dodały do Mniamlisty
30''
1
Łatwe
195
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe