Pasta z soczewicy do chleba przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pasta z soczewicy do chleba

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 łyżek

null szczypt

2 łyżki

1 sztuka

0.5 sztuki

null szczypt

null szczypt

null szczypt

1 pęczek

1 sztuka

250 gramów

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa drobno pokrój. Natkę drobno posiekaj.

Krok 2

Soczewicę, marchewkę, pietruszkę, selera i pora zalej wrzącą wodą i ugotuj. Dodaj majeranek.

Krok 3

Cebulę pokrój i podsmaż.

Krok 4

Gdy warzywa będą miękkie zmiksuj w blenderze.

Krok 5

Dodaj cebulę i posiekaną natkę pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z soczewicy do chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z soczewicy do chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z soczewicy do chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z soczewicy do chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z soczewicy do chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z soczewicy do chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z soczewicy do chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej