Składniki
1 sztuka
5 łyżek
null szczypt
2 łyżki
1 sztuka
0.5 sztuki
null szczypt
null szczypt
null szczypt
1 pęczek
1 sztuka
250 gramów
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa drobno pokrój. Natkę drobno posiekaj.
Krok 2
Soczewicę, marchewkę, pietruszkę, selera i pora zalej wrzącą wodą i ugotuj. Dodaj majeranek.
Krok 3
Cebulę pokrój i podsmaż.
Krok 4
Gdy warzywa będą miękkie zmiksuj w blenderze.
Krok 5
Dodaj cebulę i posiekaną natkę pietruszki.
Dobra rada:
Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej