
Składniki
1 sztuka
5 łyżek
null szczypt
2 łyżki
1 sztuka
0.5 sztuki
null szczypt
null szczypt
null szczypt
1 pęczek
1 sztuka
250 gramów
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa drobno pokrój. Natkę drobno posiekaj.
Krok 2
Soczewicę, marchewkę, pietruszkę, selera i pora zalej wrzącą wodą i ugotuj. Dodaj majeranek.
Krok 3
Cebulę pokrój i podsmaż.
Krok 4
Gdy warzywa będą miękkie zmiksuj w blenderze.
Krok 5
Dodaj cebulę i posiekaną natkę pietruszki.

Dobra rada:
Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej