Pasta z soczewicy do chleba przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pasta z soczewicy do chleba

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 łyżek

null szczypt

2 łyżki

1 sztuka

0.5 sztuki

null szczypt

null szczypt

null szczypt

1 pęczek

1 sztuka

250 gramów

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa drobno pokrój. Natkę drobno posiekaj.

Krok 2

Soczewicę, marchewkę, pietruszkę, selera i pora zalej wrzącą wodą i ugotuj. Dodaj majeranek.

Krok 3

Cebulę pokrój i podsmaż.

Krok 4

Gdy warzywa będą miękkie zmiksuj w blenderze.

Krok 5

Dodaj cebulę i posiekaną natkę pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z soczewicy do chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z soczewicy do chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z soczewicy do chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z soczewicy do chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z soczewicy do chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z soczewicy do chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z soczewicy do chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej