
Składniki
1 sztuka
5 łyżek
null szczypt
2 łyżki
1 sztuka
0.5 sztuki
null szczypt
null szczypt
null szczypt
1 pęczek
1 sztuka
250 gramów
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa drobno pokrój. Natkę drobno posiekaj.
Krok 2
Soczewicę, marchewkę, pietruszkę, selera i pora zalej wrzącą wodą i ugotuj. Dodaj majeranek.
Krok 3
Cebulę pokrój i podsmaż.
Krok 4
Gdy warzywa będą miękkie zmiksuj w blenderze.
Krok 5
Dodaj cebulę i posiekaną natkę pietruszki.
Dobra rada:
Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcej