
Składniki
2 sztuki
null
null
2 łyżki
2 łyżki
null
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj.
Krok 2
Na gładką masę wymieszaj ser, dymkę i oliwę, dopraw do smaku solą i pieprzem.
Krok 3
Kromki bagietki opiecz w piekarniku, posmaruj masłem i wyłóż na nie pastę serową.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej