Zielona pasta z fetą i sezamem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zielona pasta z fetą i sezamem

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

2 szczypty

1 łyżeczka

3 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makron gotujemy al dente w osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyzki oliwy z oliwek .Po ugotowaniu odcedzamy . Sezam uprażyć na patelni .

Krok 2

Do dużej patelni wkładamy szpinak i skruszone kostki czosnkowe ,oraz łyżkę oliwy z oliwek .Podsmażamy ,dodajemy makaron ,mieszamy .Dodajemy pokruszony ser feta .doprawiamy sola i pieprzem .

Krok 3

Podajemy posypane ziarenkami uprażonego sezamu .

Ewa Sidor

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zielona pasta  z fetą i sezamem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zielona pasta  z fetą i sezamem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zielona pasta  z fetą i sezamem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zielona pasta  z fetą i sezamem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zielona pasta  z fetą i sezamem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zielona pasta  z fetą i sezamem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zielona pasta  z fetą i sezamem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zielona pasta  z fetą i sezamem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej