
Składniki
2 łyżki
1 szczypta
2 szczypty
1 łyżeczka
3 sztuki
1 opakowanie
1 opakowanie
2 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makron gotujemy al dente w osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyzki oliwy z oliwek .Po ugotowaniu odcedzamy . Sezam uprażyć na patelni .
Krok 2
Do dużej patelni wkładamy szpinak i skruszone kostki czosnkowe ,oraz łyżkę oliwy z oliwek .Podsmażamy ,dodajemy makaron ,mieszamy .Dodajemy pokruszony ser feta .doprawiamy sola i pieprzem .
Krok 3
Podajemy posypane ziarenkami uprażonego sezamu .

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej