Zielona pasta z fetą i sezamem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zielona pasta z fetą i sezamem

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

2 łyżki

1 opakowanie

1 łyżeczka

2 szczypty

1 szczypta

2 łyżki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makron gotujemy al dente w osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyzki oliwy z oliwek .Po ugotowaniu odcedzamy . Sezam uprażyć na patelni .

Krok 2

Do dużej patelni wkładamy szpinak i skruszone kostki czosnkowe ,oraz łyżkę oliwy z oliwek .Podsmażamy ,dodajemy makaron ,mieszamy .Dodajemy pokruszony ser feta .doprawiamy sola i pieprzem .

Krok 3

Podajemy posypane ziarenkami uprażonego sezamu .

Ewa Sidor

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zielona pasta  z fetą i sezamem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zielona pasta  z fetą i sezamem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zielona pasta  z fetą i sezamem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zielona pasta  z fetą i sezamem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zielona pasta  z fetą i sezamem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zielona pasta  z fetą i sezamem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zielona pasta  z fetą i sezamem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zielona pasta  z fetą i sezamem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pasta z groszku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej