Czosnkowa pasta z awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czosnkowa pasta z awokado

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ważne, aby wybrać awokado, które będzie „w średnim wieku” - już lekko miękkie, ale jednocześnie nie zbyt dojrzałe.

Krok 2

Awokado przekrawamy na pół i wyjmujemy pestkę. Miąższ wybieramy łyżką do miseczki.

Krok 3

Dodajemy kostki czosnkowe i doprawiamy do smaku. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czosnkowa pasta z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czosnkowa pasta z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czosnkowa pasta z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czosnkowa pasta z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czosnkowa pasta z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czosnkowa pasta z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czosnkowa pasta z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czosnkowa pasta z awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej