Pasta z papryki przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pasta z papryki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę i bakłażan umyj, a następnie piecz 40 minut w piekarniku.

Krok 2

Przestudź, obierz ze skórki i usuń gniazda nasienne.

Krok 3

Cebulę obierz i zetrzyj na tarce. Zmiksuj z paprykami i bakłażanami.

Krok 4

Dodaj olej, dopraw pieprzem i solą i schłódź.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej