Pasta z papryki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z papryki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę i bakłażan umyj, a następnie piecz 40 minut w piekarniku.

Krok 2

Przestudź, obierz ze skórki i usuń gniazda nasienne.

Krok 3

Cebulę obierz i zetrzyj na tarce. Zmiksuj z paprykami i bakłażanami.

Krok 4

Dodaj olej, dopraw pieprzem i solą i schłódź.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z papryki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Tradycyjny schabowy
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej