
Składniki
0.5 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę i bakłażan umyj, a następnie piecz 40 minut w piekarniku.
Krok 2
Przestudź, obierz ze skórki i usuń gniazda nasienne.
Krok 3
Cebulę obierz i zetrzyj na tarce. Zmiksuj z paprykami i bakłażanami.
Krok 4
Dodaj olej, dopraw pieprzem i solą i schłódź.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej