Filet z łososia pieczony w rękawie przepis – Zobacz na przepisy.pl

Filet z łososia pieczony w rękawie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

26

676 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

325 osób wydrukowało

Pobierz pdf

443 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia podziel na 4 filety, przypraw Przyprawą do karkówki Knorr oraz pieprzem.

Krok 2

Filety ułóż w woreczku do pieczenia, następnie dodaj do niego również marynowany imbir, sok z cytryny i miód.

Krok 3

Woreczek zepnij spinką i włóż do nagrzanego do 180 °C piekarnika. Piecz ok. 25 minut. Gotowego łososia podawaj z warzywami sezonowymi oraz pieczonymi ziemniakami lub ryżem.

1

Opinie o przepisie

  • Anna Gorczyca

    Anna Gorczyca , 23.04.2015

    Szybkie przygotowania. pycha aaa :-) POLECAM !!!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filet z łososia pieczony w rękawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filet z łososia pieczony w rękawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filet z łososia pieczony w rękawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filet z łososia pieczony w rękawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filet z łososia pieczony w rękawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filet z łososia pieczony w rękawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filet z łososia pieczony w rękawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Filet z łososia pieczony w rękawieFilet z łososia pieczony w rękawie

Delikatne mięso łososia podkreślone dodatkiem marynowanego imbiru, miodu i soku z cytryny to propozycja dla osób, które lubią dobrze przyprawione ryby. Aromatyczny filet z łososia piecze się w woreczku z przyprawami, co sprawia, że jego smak jest naprawdę wyrazisty. Dzięki temu będzie dobrze współgrać z mącznymi i warzywnymi dodatkami. Serwuj go więc z pieczonymi ziemniakami, ryżem, świeżymi lub grillowanymi warzywami. Potrawa jest dość prosta do wykonania, a przy tym wykwintna. Sprawdzi się zarówno jako codzienny obiad, jak i bardziej eleganckie danie podczas przyjęcia. Podając łososia, udekoruj go tymiankiem lub koperkiem oraz plastrami cytryny. Jako warzywny dodatek sprawdzą się brokuły zapiekane z czosnkiem i serem żółtym. Z tak przygotowanego łososia stworzysz też pyszną kanapkę na ciepło, która będzie odpowiednia na przykład na drugie śniadanie. Zobacz, jak przyrządzić to aromatyczne rybne danie. Zapoznaj się z przepisem i przekonaj się, czy filet z łososia w tej wersji przypadnie Ci do gustu.