Filet z łososia pieczony w rękawie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filet z łososia pieczony w rękawie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

29

678 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

340 osób wydrukowało

Pobierz pdf

468 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia podziel na 4 filety, przypraw Przyprawą do karkówki Knorr oraz pieprzem.

Krok 2

Filety ułóż w woreczku do pieczenia, następnie dodaj do niego również marynowany imbir, sok z cytryny i miód.

Krok 3

Woreczek zepnij spinką i włóż do nagrzanego do 180 °C piekarnika. Piecz ok. 25 minut. Gotowego łososia podawaj z warzywami sezonowymi oraz pieczonymi ziemniakami lub ryżem.

1

Opinie o przepisie

  • Anna Gorczyca

    Anna Gorczyca , 23.04.2015

    Szybkie przygotowania. pycha aaa :-) POLECAM !!!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filet z łososia pieczony w rękawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filet z łososia pieczony w rękawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filet z łososia pieczony w rękawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filet z łososia pieczony w rękawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filet z łososia pieczony w rękawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filet z łososia pieczony w rękawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filet z łososia pieczony w rękawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filet z łososia pieczony w rękawie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Filet z łososia pieczony w rękawieFilet z łososia pieczony w rękawie

Delikatne mięso łososia podkreślone dodatkiem marynowanego imbiru, miodu i soku z cytryny to propozycja dla osób, które lubią dobrze przyprawione ryby. Aromatyczny filet z łososia piecze się w woreczku z przyprawami, co sprawia, że jego smak jest naprawdę wyrazisty. Dzięki temu będzie dobrze współgrać z mącznymi i warzywnymi dodatkami. Serwuj go więc z pieczonymi ziemniakami, ryżem, świeżymi lub grillowanymi warzywami. Potrawa jest dość prosta do wykonania, a przy tym wykwintna. Sprawdzi się zarówno jako codzienny obiad, jak i bardziej eleganckie danie podczas przyjęcia. Podając łososia, udekoruj go tymiankiem lub koperkiem oraz plastrami cytryny. Jako warzywny dodatek sprawdzą się brokuły zapiekane z czosnkiem i serem żółtym. Z tak przygotowanego łososia stworzysz też pyszną kanapkę na ciepło, która będzie odpowiednia na przykład na drugie śniadanie. Zobacz, jak przyrządzić to aromatyczne rybne danie. Zapoznaj się z przepisem i przekonaj się, czy filet z łososia w tej wersji przypadnie Ci do gustu.