
Składniki
1 kilogram
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżeczka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Łososia podziel na 4 filety, przypraw Przyprawą do karkówki Knorr oraz pieprzem.
Krok 2
Filety ułóż w woreczku do pieczenia, następnie dodaj do niego również marynowany imbir, sok z cytryny i miód.
Krok 3
Woreczek zepnij spinką i włóż do nagrzanego do 180 °C piekarnika. Piecz ok. 25 minut. Gotowego łososia podawaj z warzywami sezonowymi oraz pieczonymi ziemniakami lub ryżem.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do karkówki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPlanujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.
Czytaj więcejJak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Filet z łososia pieczony w rękawie
Delikatne mięso łososia podkreślone dodatkiem marynowanego imbiru, miodu i soku z cytryny to propozycja dla osób, które lubią dobrze przyprawione ryby. Aromatyczny łosoś pieczony w rękawie to przepis bardzo prosty. Wystarczy umieścić rybę w woreczku z przyprawami, co sprawia, że jej smak jest naprawdę wyrazisty. Dzięki temu będzie dobrze współgrać z mącznymi i warzywnymi dodatkami. Serwuj więc łososia z piekarnika z pieczonymi ziemniakami, ryżem, świeżymi lub grillowanymi warzywami. Co istotne, potrawa – mimo prostoty wykonania – wyróżnia się wykwintnością. Jako warzywny dodatek sprawdzą się brokuły zapiekane z czosnkiem i serem żółtym. Z tak przygotowanego łososia z rękawa stworzysz też pyszną kanapkę na ciepło, która będzie odpowiednia na drugie śniadanie. Zobacz, jak przyrządzić to aromatyczne rybne danie. Zapoznaj się z przepisem na łososia pieczonego w rękawie i przekonaj się, czy filet z łososia w tej wersji przypadnie ci do gustu.
Dla kogo?
Łosoś z rękawa to propozycja nie tylko dla osób, dla których ryby stanowią jeden z ważniejszych składników diety, ale także dla tych z was, którzy poszukują ciekawego urozmaicenia codziennego menu.
Na jaką okazję?
Łosoś w rękawie sprawdzi się zarówno jako codzienny obiad, jak i bardziej eleganckie danie podczas przyjęcia.
Czy wiesz, że?
Łososie w okresie rozrodu nie pozostają w morzach. Przenoszą się do rzek. Ryby te podczas długiej wędrówki na tarło nie muszą pobierać pokarmu, co jest wynikiem zmian fizjologicznych, zachodzących w ich organizmach.
Dla urozmaicenia:
Łosoś z piekarnika w rękawie najlepiej smakuje i wygląda udekorowany tymiankiem lub koperkiem oraz plastrami cytryny.