Filet z łososia pieczony w rękawie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

24

674 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

321 osób wydrukowało

Pobierz pdf

429 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia podziel na 4 filety, przypraw Przyprawą do karkówki Knorr oraz pieprzem.

Krok 2

Filety ułóż w woreczku do pieczenia, następnie dodaj do niego również marynowany imbir, sok z cytryny i miód.

Krok 3

Woreczek zepnij spinką i włóż do nagrzanego do 180 °C piekarnika. Piecz ok. 25 minut. Gotowego łososia podawaj z warzywami sezonowymi oraz pieczonymi ziemniakami lub ryżem.

1

Opinie o przepisie

  • Anna Gorczyca

    Anna Gorczyca , 23.04.2015

    Szybkie przygotowania. pycha aaa :-) POLECAM !!!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filet z łososia pieczony w rękawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filet z łososia pieczony w rękawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filet z łososia pieczony w rękawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filet z łososia pieczony w rękawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filet z łososia pieczony w rękawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filet z łososia pieczony w rękawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filet z łososia pieczony w rękawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Filet z łososia pieczony w rękawieFilet z łososia pieczony w rękawie

Delikatne mięso łososia podkreślone dodatkiem marynowanego imbiru, miodu i soku z cytryny to propozycja dla osób, które lubią dobrze przyprawione ryby. Aromatyczny filet z łososia piecze się w woreczku z przyprawami, co sprawia, że jego smak jest naprawdę wyrazisty. Dzięki temu będzie dobrze współgrać z mącznymi i warzywnymi dodatkami. Serwuj go więc z pieczonymi ziemniakami, ryżem, świeżymi lub grillowanymi warzywami. Potrawa jest dość prosta do wykonania, a przy tym wykwintna. Sprawdzi się zarówno jako codzienny obiad, jak i bardziej eleganckie danie podczas przyjęcia. Podając łososia, udekoruj go tymiankiem lub koperkiem oraz plastrami cytryny. Jako warzywny dodatek sprawdzą się brokuły zapiekane z czosnkiem i serem żółtym. Z tak przygotowanego łososia stworzysz też pyszną kanapkę na ciepło, która będzie odpowiednia na przykład na drugie śniadanie. Zobacz, jak przyrządzić to aromatyczne rybne danie. Zapoznaj się z przepisem i przekonaj się, czy filet z łososia w tej wersji przypadnie Ci do gustu.