Pasta bambusowa z papryką i orzechami - Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta bambusowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pędy bambusa odsącz na sicie. Część odłóż, a część drobno pokrój.

Krok 2

Paprykę oczyść z gniazd nasiennych, po czym umyj, osusz i posiekaj.

Krok 3

Odłożone pędy bambusa zmiksuj z ćwiercią papryki, orzeszkami, majonezem, solą i pieprzem.

Krok 4

Wymieszaj z pokrojonymi pędami i resztą posiekanej papryki. Schłodź i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta bambusowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta bambusowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta bambusowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta bambusowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta bambusowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta bambusowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta bambusowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta bambusowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka amerykańska
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej