
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
2 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pędy bambusa odsącz na sicie. Część odłóż, a część drobno pokrój.
Krok 2
Paprykę oczyść z gniazd nasiennych, po czym umyj, osusz i posiekaj.
Krok 3
Odłożone pędy bambusa zmiksuj z ćwiercią papryki, orzeszkami, majonezem, solą i pieprzem.
Krok 4
Wymieszaj z pokrojonymi pędami i resztą posiekanej papryki. Schłodź i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej