Pasta bambusowa z papryką i orzechami - Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta bambusowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pędy bambusa odsącz na sicie. Część odłóż, a część drobno pokrój.

Krok 2

Paprykę oczyść z gniazd nasiennych, po czym umyj, osusz i posiekaj.

Krok 3

Odłożone pędy bambusa zmiksuj z ćwiercią papryki, orzeszkami, majonezem, solą i pieprzem.

Krok 4

Wymieszaj z pokrojonymi pędami i resztą posiekanej papryki. Schłodź i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta bambusowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta bambusowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta bambusowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta bambusowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta bambusowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta bambusowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta bambusowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta bambusowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej