
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
2 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pędy bambusa odsącz na sicie. Część odłóż, a część drobno pokrój.
Krok 2
Paprykę oczyść z gniazd nasiennych, po czym umyj, osusz i posiekaj.
Krok 3
Odłożone pędy bambusa zmiksuj z ćwiercią papryki, orzeszkami, majonezem, solą i pieprzem.
Krok 4
Wymieszaj z pokrojonymi pędami i resztą posiekanej papryki. Schłodź i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
trudne
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej