Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
2 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pędy bambusa odsącz na sicie. Część odłóż, a część drobno pokrój.
Krok 2
Paprykę oczyść z gniazd nasiennych, po czym umyj, osusz i posiekaj.
Krok 3
Odłożone pędy bambusa zmiksuj z ćwiercią papryki, orzeszkami, majonezem, solą i pieprzem.
Krok 4
Wymieszaj z pokrojonymi pędami i resztą posiekanej papryki. Schłodź i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej