Pasta z krewetek i jajek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z krewetek i jajek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

4 sztuki

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 łyżeczka

2 łyżki

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj jaja na twardo i po wystudzeniu zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Krok 2

Oczyść krewetki i dokładnie umyj.

Krok 3

Następnie posiekaj cebulę i krewetki. Dodaj majonez, śmietanę i całość dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Do pasty dodaj sos sałatkowy Knorr i dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Wlej sok z limonki, wymieszaj i przekładaj do miseczek. po wierzchu posyp curry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z krewetek i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z krewetek i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z krewetek i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z krewetek i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z krewetek i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z krewetek i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z krewetek i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z krewetek i jajek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej