
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
4 sztuki
1 łyżeczka
1 opakowanie
1 łyżeczka
2 łyżki
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj jaja na twardo i po wystudzeniu zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 2
Oczyść krewetki i dokładnie umyj.
Krok 3
Następnie posiekaj cebulę i krewetki. Dodaj majonez, śmietanę i całość dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Do pasty dodaj sos sałatkowy Knorr i dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Wlej sok z limonki, wymieszaj i przekładaj do miseczek. po wierzchu posyp curry.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej