Pasta z krewetek i jajek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z krewetek i jajek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

4 sztuki

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 łyżeczka

2 łyżki

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj jaja na twardo i po wystudzeniu zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Krok 2

Oczyść krewetki i dokładnie umyj.

Krok 3

Następnie posiekaj cebulę i krewetki. Dodaj majonez, śmietanę i całość dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Do pasty dodaj sos sałatkowy Knorr i dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Wlej sok z limonki, wymieszaj i przekładaj do miseczek. po wierzchu posyp curry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z krewetek i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z krewetek i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z krewetek i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z krewetek i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z krewetek i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z krewetek i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z krewetek i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z krewetek i jajek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej