Pasta z krewetek i jajek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z krewetek i jajek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

4 sztuki

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 łyżeczka

2 łyżki

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj jaja na twardo i po wystudzeniu zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Krok 2

Oczyść krewetki i dokładnie umyj.

Krok 3

Następnie posiekaj cebulę i krewetki. Dodaj majonez, śmietanę i całość dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Do pasty dodaj sos sałatkowy Knorr i dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Wlej sok z limonki, wymieszaj i przekładaj do miseczek. po wierzchu posyp curry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z krewetek i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z krewetek i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z krewetek i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z krewetek i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z krewetek i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z krewetek i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z krewetek i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z krewetek i jajek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Chaczapuri - VIDEO
czas przygotowania
80 min.
stopień trudności

średnie

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej