
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
4 sztuki
1 łyżeczka
1 opakowanie
1 łyżeczka
2 łyżki
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj jaja na twardo i po wystudzeniu zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 2
Oczyść krewetki i dokładnie umyj.
Krok 3
Następnie posiekaj cebulę i krewetki. Dodaj majonez, śmietanę i całość dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Do pasty dodaj sos sałatkowy Knorr i dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Wlej sok z limonki, wymieszaj i przekładaj do miseczek. po wierzchu posyp curry.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej