
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
4 sztuki
1 łyżeczka
1 opakowanie
1 łyżeczka
2 łyżki
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj jaja na twardo i po wystudzeniu zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 2
Oczyść krewetki i dokładnie umyj.
Krok 3
Następnie posiekaj cebulę i krewetki. Dodaj majonez, śmietanę i całość dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Do pasty dodaj sos sałatkowy Knorr i dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Wlej sok z limonki, wymieszaj i przekładaj do miseczek. po wierzchu posyp curry.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej