
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
4 sztuki
1 łyżeczka
1 opakowanie
1 łyżeczka
2 łyżki
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj jaja na twardo i po wystudzeniu zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 2
Oczyść krewetki i dokładnie umyj.
Krok 3
Następnie posiekaj cebulę i krewetki. Dodaj majonez, śmietanę i całość dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Do pasty dodaj sos sałatkowy Knorr i dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Wlej sok z limonki, wymieszaj i przekładaj do miseczek. po wierzchu posyp curry.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































