Pasta z krewetek i jajek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z krewetek i jajek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 sztuka

1 opakowanie

4 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj jaja na twardo i po wystudzeniu zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Krok 2

Oczyść krewetki i dokładnie umyj.

Krok 3

Następnie posiekaj cebulę i krewetki. Dodaj majonez, śmietanę i całość dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Do pasty dodaj sos sałatkowy Knorr i dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Wlej sok z limonki, wymieszaj i przekładaj do miseczek. po wierzchu posyp curry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z krewetek i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z krewetek i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z krewetek i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z krewetek i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z krewetek i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z krewetek i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z krewetek i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z krewetek i jajek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej