Pierś kurczaka faszerowana fetą i suszonymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Faszerowana pierś z kurczaka

Autor: Koper

ratingratingratingratingrating

4

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 sztuk

10 gramów

2 łyżki

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi dokładnie myjemy i nożem z robimy nacięcie w środku, w taki sposób, żeby w mięsie powstała kieszonka wzdłuż piersi. Pomidory i fetę kroimy w kostkę i faszerujemy tym obie piersi.

Krok 2

2 łyżeczki przyprawy mieszamy z wodą i olejem, powstałą mieszanką nacieramy mięso. Każdą z piersi umieszczamy w oddzielnym woreczku i smażymy na średnio rozgrzanej patelni przez ok. 20 minut- odwracając od czasu do czasu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowana pierś z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowana pierś z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowana pierś z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowana pierś z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowana pierś z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowana pierś z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowana pierś z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Czeskie knedliczki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Faszerowana pierś z kurczakaFaszerowana pierś z kurczaka

Pierś z kurczaka to jedno z najpopularniejszych mięs. Jest szybka i prosta w przygotowaniu, a odpowiednio usmażona pozostaje soczysta i miękka. Ponieważ jest delikatna w smaku, dobrze komponuje się z wyrazistymi dodatkami. Faszerowana pierś z kurczaka z suszonymi pomidorami i fetą to danie, które będzie pasować na różne okazje – podana z sosem śmietanowym i opiekanymi ziemniakami może stanowić uroczysty obiad, a serwowana z ryżem sprawdzi się na co dzień. Zacznij przygotowanie od nacięcia filetów długim cienkim nożem, tak by powstały w nich kieszonki. Wypełnij je pomidorowo-serowym nadzieniem, po czym posmaruj dokładnie olejem z ziołami i cytrynowym aromatem (cytrusy wspaniale komponują się z białym mięsem). Na koniec usmaż filety w specjalnych woreczkach, dzięki którym nie wchłoną zbyt dużo tłuszczu, a jednocześnie pozostaną delikatne. Jeśli szukasz inspiracji na faszerowaną pierś z kurczaka, skorzystaj z naszej propozycji. Serwuj ją z prostą sałatką z roszponki i pomidorków koktajlowych.