
Składniki
1 sztuka
5 sztuk
10 gramów
2 łyżki
1 łyżka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi dokładnie myjemy i nożem z robimy nacięcie w środku, w taki sposób, żeby w mięsie powstała kieszonka wzdłuż piersi. Pomidory i fetę kroimy w kostkę i faszerujemy tym obie piersi.
Krok 2
2 łyżeczki przyprawy mieszamy z wodą i olejem, powstałą mieszanką nacieramy mięso. Każdą z piersi umieszczamy w oddzielnym woreczku i smażymy na średnio rozgrzanej patelni przez ok. 20 minut- odwracając od czasu do czasu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Soczysty kurczak z patelni w ziołach z cytrynową nutą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Faszerowana pierś z kurczaka
Pierś z kurczaka to jedno z najpopularniejszych mięs. Jest szybka i prosta w przygotowaniu, a odpowiednio usmażona pozostaje soczysta i miękka. Ponieważ jest delikatna w smaku, dobrze komponuje się z wyrazistymi dodatkami. Faszerowana pierś z kurczaka z suszonymi pomidorami i fetą to danie, które będzie pasować na różne okazje – podana z sosem śmietanowym i opiekanymi ziemniakami może stanowić uroczysty obiad, a serwowana z ryżem sprawdzi się na co dzień. Zacznij przygotowanie od nacięcia filetów długim cienkim nożem, tak by powstały w nich kieszonki. Wypełnij je pomidorowo-serowym nadzieniem, po czym posmaruj dokładnie olejem z ziołami i cytrynowym aromatem (cytrusy wspaniale komponują się z białym mięsem). Na koniec usmaż filety w specjalnych woreczkach, dzięki którym nie wchłoną zbyt dużo tłuszczu, a jednocześnie pozostaną delikatne. Jeśli szukasz inspiracji na faszerowaną pierś z kurczaka, skorzystaj z naszej propozycji. Serwuj ją z prostą sałatką z roszponki i pomidorków koktajlowych.