Pierś kurczaka faszerowana fetą i suszonymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Faszerowana pierś z kurczaka

Autor: Koper

ratingratingratingratingrating

4

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

46 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 sztuk

10 gramów

2 łyżki

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi dokładnie myjemy i nożem z robimy nacięcie w środku, w taki sposób, żeby w mięsie powstała kieszonka wzdłuż piersi. Pomidory i fetę kroimy w kostkę i faszerujemy tym obie piersi.

Krok 2

2 łyżeczki przyprawy mieszamy z wodą i olejem, powstałą mieszanką nacieramy mięso. Każdą z piersi umieszczamy w oddzielnym woreczku i smażymy na średnio rozgrzanej patelni przez ok. 20 minut- odwracając od czasu do czasu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowana pierś z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowana pierś z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowana pierś z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowana pierś z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowana pierś z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowana pierś z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowana pierś z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Faszerowana pierś z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Fix Soczysty kurczak z patelni w ziołach z cytrynową nutą Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Faszerowana pierś z kurczakaFaszerowana pierś z kurczaka

Pierś z kurczaka to jedno z najpopularniejszych mięs. Jest szybka i prosta w przygotowaniu, a odpowiednio usmażona pozostaje soczysta i miękka. Ponieważ jest delikatna w smaku, dobrze komponuje się z wyrazistymi dodatkami. Faszerowana pierś z kurczaka z suszonymi pomidorami i fetą to danie, które będzie pasować na różne okazje – podana z sosem śmietanowym i opiekanymi ziemniakami może stanowić uroczysty obiad, a serwowana z ryżem sprawdzi się na co dzień. Zacznij przygotowanie od nacięcia filetów długim cienkim nożem, tak by powstały w nich kieszonki. Wypełnij je pomidorowo-serowym nadzieniem, po czym posmaruj dokładnie olejem z ziołami i cytrynowym aromatem (cytrusy wspaniale komponują się z białym mięsem). Na koniec usmaż filety w specjalnych woreczkach, dzięki którym nie wchłoną zbyt dużo tłuszczu, a jednocześnie pozostaną delikatne. Jeśli szukasz inspiracji na faszerowaną pierś z kurczaka, skorzystaj z naszej propozycji. Serwuj ją z prostą sałatką z roszponki i pomidorków koktajlowych.