Faszerowana pierś z kurczaka

Autor: Koper Koper

ratingratingratingratingrating

4

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

10 gramów

5 sztuk

1 sztuka

1 łyżka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi dokładnie myjemy i nożem z robimy nacięcie w środku, w taki sposób, żeby w mięsie powstała kieszonka wzdłuż piersi. Pomidory i fetę kroimy w kostkę i faszerujemy tym obie piersi.

Krok 2

2 łyżeczki przyprawy mieszamy z wodą i olejem, powstałą mieszanką nacieramy mięso. Każdą z piersi umieszczamy w oddzielnym woreczku i smażymy na średnio rozgrzanej patelni przez ok. 20 minut- odwracając od czasu do czasu.

0

Opinie o przepisie

Fix Soczysty kurczak z patelni w ziołach z cytrynową nutą Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Fix Soczysty kurczak z patelni w ziołach z cytrynową nutą Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Faszerowana pierś z kurczakaFaszerowana pierś z kurczaka

Pierś z kurczaka to jedno z najpopularniejszych mięs. Jest szybka i prosta w przygotowaniu, a odpowiednio usmażona pozostaje soczysta i miękka. Ponieważ jest delikatna w smaku, dobrze komponuje się z wyrazistymi dodatkami. Faszerowana pierś z kurczaka z suszonymi pomidorami i fetą to danie, które będzie pasować na różne okazje – podana z sosem śmietanowym i opiekanymi ziemniakami może stanowić uroczysty obiad, a serwowana z ryżem sprawdzi się na co dzień. Zacznij przygotowanie od nacięcia filetów długim cienkim nożem, tak by powstały w nich kieszonki. Wypełnij je pomidorowo-serowym nadzieniem, po czym posmaruj dokładnie olejem z ziołami i cytrynowym aromatem (cytrusy wspaniale komponują się z białym mięsem). Na koniec usmaż filety w specjalnych woreczkach, dzięki którym nie wchłoną zbyt dużo tłuszczu, a jednocześnie pozostaną delikatne. Jeśli szukasz inspiracji na faszerowaną pierś z kurczaka, skorzystaj z naszej propozycji. Serwuj ją z prostą sałatką z roszponki i pomidorków koktajlowych.