Składniki
8 sztuk
2 łyżki
0.5 łyżeczki
1 szczypta
1 szczypta
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso mieszamy z marchewką, przecierem, ziołami, kosteczką czosneczkową i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 2
Farszem nadziewamy tortille i zwijamy jak krokiety. Układamy je w naczyniu żaroodpornym, posypujemy serem i zapiekamy około 15 minut w 180 stopniach.
Krok 3
Przed samym podaniem burrito polewamy podgrzanym sosem Toscana.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej