Burrito przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Burrito

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 łyżki

0.5 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mieszamy z marchewką, przecierem, ziołami, kosteczką czosneczkową i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Krok 2

Farszem nadziewamy tortille i zwijamy jak krokiety. Układamy je w naczyniu żaroodpornym, posypujemy serem i zapiekamy około 15 minut w 180 stopniach.

Krok 3

Przed samym podaniem burrito polewamy podgrzanym sosem Toscana.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burrito - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burrito - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burrito - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burrito - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burrito - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burrito - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burrito - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Burrito - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej