
Składniki
8 sztuk
2 łyżki
0.5 łyżeczki
1 szczypta
1 szczypta
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso mieszamy z marchewką, przecierem, ziołami, kosteczką czosneczkową i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 2
Farszem nadziewamy tortille i zwijamy jak krokiety. Układamy je w naczyniu żaroodpornym, posypujemy serem i zapiekamy około 15 minut w 180 stopniach.
Krok 3
Przed samym podaniem burrito polewamy podgrzanym sosem Toscana.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej