Swojska kartoflanka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Swojska kartoflanka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
18 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

1 pęczek

2 litry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek obierz i posiekaj drobniutko.

Krok 2

Pozostałe warzywa obierz, pokrój w kostkę i gotuj w Rosole Knorr razem z przyprawami do miękkości.

Krok 3

Cebulę z czosnkiem podsmaż na rozgrzanym tłuszczu i zasmaż z mąką.

Krok 4

Rozprowadź kilkoma łyżkami zupy i wlej do wywaru. Zagotuj cały czas mieszając i trzymaj na małym ogniu przez 5 minut.

Krok 5

Dopraw do smaku. Swojską kartoflankę podawaj z posiekanym, świeżym koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Swojska kartoflanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Swojska kartoflanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Swojska kartoflanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Swojska kartoflanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Swojska kartoflanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Swojska kartoflanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Swojska kartoflanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Swojska kartoflanka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Uszka z kapustą i grzybami
czas przygotowania
65 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej