
Składniki
400 gramów
1 sztuka
2 łyżki
2 sztuki
1 pęczek
2 litry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek obierz i posiekaj drobniutko.
Krok 2
Pozostałe warzywa obierz, pokrój w kostkę i gotuj w Rosole Knorr razem z przyprawami do miękkości.
Krok 3
Cebulę z czosnkiem podsmaż na rozgrzanym tłuszczu i zasmaż z mąką.
Krok 4
Rozprowadź kilkoma łyżkami zupy i wlej do wywaru. Zagotuj cały czas mieszając i trzymaj na małym ogniu przez 5 minut.
Krok 5
Dopraw do smaku. Swojską kartoflankę podawaj z posiekanym, świeżym koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































