
Składniki
400 gramów
1 sztuka
2 łyżki
2 sztuki
1 pęczek
2 litry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek obierz i posiekaj drobniutko.
Krok 2
Pozostałe warzywa obierz, pokrój w kostkę i gotuj w Rosole Knorr razem z przyprawami do miękkości.
Krok 3
Cebulę z czosnkiem podsmaż na rozgrzanym tłuszczu i zasmaż z mąką.
Krok 4
Rozprowadź kilkoma łyżkami zupy i wlej do wywaru. Zagotuj cały czas mieszając i trzymaj na małym ogniu przez 5 minut.
Krok 5
Dopraw do smaku. Swojską kartoflankę podawaj z posiekanym, świeżym koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej