Swojska kartoflanka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Swojska kartoflanka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
18 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

1 pęczek

2 litry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek obierz i posiekaj drobniutko.

Krok 2

Pozostałe warzywa obierz, pokrój w kostkę i gotuj w Rosole Knorr razem z przyprawami do miękkości.

Krok 3

Cebulę z czosnkiem podsmaż na rozgrzanym tłuszczu i zasmaż z mąką.

Krok 4

Rozprowadź kilkoma łyżkami zupy i wlej do wywaru. Zagotuj cały czas mieszając i trzymaj na małym ogniu przez 5 minut.

Krok 5

Dopraw do smaku. Swojską kartoflankę podawaj z posiekanym, świeżym koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Swojska kartoflanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Swojska kartoflanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Swojska kartoflanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Swojska kartoflanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Swojska kartoflanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Swojska kartoflanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Swojska kartoflanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Swojska kartoflanka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Bułgarski gulasz Gjuwecz
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej