Swojska kartoflanka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Swojska kartoflanka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
18 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

1 pęczek

2 litry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek obierz i posiekaj drobniutko.

Krok 2

Pozostałe warzywa obierz, pokrój w kostkę i gotuj w Rosole Knorr razem z przyprawami do miękkości.

Krok 3

Cebulę z czosnkiem podsmaż na rozgrzanym tłuszczu i zasmaż z mąką.

Krok 4

Rozprowadź kilkoma łyżkami zupy i wlej do wywaru. Zagotuj cały czas mieszając i trzymaj na małym ogniu przez 5 minut.

Krok 5

Dopraw do smaku. Swojską kartoflankę podawaj z posiekanym, świeżym koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Swojska kartoflanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Swojska kartoflanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Swojska kartoflanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Swojska kartoflanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Swojska kartoflanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Swojska kartoflanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Swojska kartoflanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Swojska kartoflanka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Bruschetta
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej