
Składniki
400 gramów
1 sztuka
2 łyżki
2 sztuki
1 pęczek
2 litry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek obierz i posiekaj drobniutko.
Krok 2
Pozostałe warzywa obierz, pokrój w kostkę i gotuj w Rosole Knorr razem z przyprawami do miękkości.
Krok 3
Cebulę z czosnkiem podsmaż na rozgrzanym tłuszczu i zasmaż z mąką.
Krok 4
Rozprowadź kilkoma łyżkami zupy i wlej do wywaru. Zagotuj cały czas mieszając i trzymaj na małym ogniu przez 5 minut.
Krok 5
Dopraw do smaku. Swojską kartoflankę podawaj z posiekanym, świeżym koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej