
Składniki
400 gramów
1 sztuka
2 łyżki
2 sztuki
1 pęczek
2 litry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek obierz i posiekaj drobniutko.
Krok 2
Pozostałe warzywa obierz, pokrój w kostkę i gotuj w Rosole Knorr razem z przyprawami do miękkości.
Krok 3
Cebulę z czosnkiem podsmaż na rozgrzanym tłuszczu i zasmaż z mąką.
Krok 4
Rozprowadź kilkoma łyżkami zupy i wlej do wywaru. Zagotuj cały czas mieszając i trzymaj na małym ogniu przez 5 minut.
Krok 5
Dopraw do smaku. Swojską kartoflankę podawaj z posiekanym, świeżym koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej