Szczupak z winem i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szczupak z winem i pieczarkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

100 gramów

null szczypt

1.5 łyżki

3 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

1 kilogram

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sprawionego szczupaka posól i skrop sokiem z cytryny. Ułóż w płaskim rondlu wysmarowanym masłem.

Krok 2

Pieczarki pokrój w paski i posyp rybę.

Krok 3

Wlej wino i duś 50 minut na małym ogniu.

Krok 4

Z pozostałego masła i mąki zrób białą zasmażkę, rozprowadź zimną wodą, dolej śmietankę i wlej do ryby. Duś jeszcze 10 minut.

Krok 5

Dodaj żółtko, dopraw solą, cukrem i sokiem z cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szczupak z winem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szczupak z winem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szczupak z winem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szczupak z winem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szczupak z winem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szczupak z winem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szczupak z winem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szczupak z winem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
22 osoby oglądają przepis:
Makaron w sosie pieczarkowym
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej