Szczupak z winem i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Szczupak z winem i pieczarkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

100 gramów

null szczypt

1.5 łyżki

3 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

1 kilogram

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sprawionego szczupaka posól i skrop sokiem z cytryny. Ułóż w płaskim rondlu wysmarowanym masłem.

Krok 2

Pieczarki pokrój w paski i posyp rybę.

Krok 3

Wlej wino i duś 50 minut na małym ogniu.

Krok 4

Z pozostałego masła i mąki zrób białą zasmażkę, rozprowadź zimną wodą, dolej śmietankę i wlej do ryby. Duś jeszcze 10 minut.

Krok 5

Dodaj żółtko, dopraw solą, cukrem i sokiem z cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szczupak z winem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szczupak z winem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szczupak z winem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szczupak z winem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szczupak z winem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szczupak z winem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szczupak z winem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej