
Składniki
0.5 szklanki
100 gramów
null szczypt
1.5 łyżki
3 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
1 kilogram
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sprawionego szczupaka posól i skrop sokiem z cytryny. Ułóż w płaskim rondlu wysmarowanym masłem.
Krok 2
Pieczarki pokrój w paski i posyp rybę.
Krok 3
Wlej wino i duś 50 minut na małym ogniu.
Krok 4
Z pozostałego masła i mąki zrób białą zasmażkę, rozprowadź zimną wodą, dolej śmietankę i wlej do ryby. Duś jeszcze 10 minut.
Krok 5
Dodaj żółtko, dopraw solą, cukrem i sokiem z cytryny.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej