
Składniki
0.5 szklanki
100 gramów
null szczypt
1.5 łyżki
3 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
1 kilogram
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sprawionego szczupaka posól i skrop sokiem z cytryny. Ułóż w płaskim rondlu wysmarowanym masłem.
Krok 2
Pieczarki pokrój w paski i posyp rybę.
Krok 3
Wlej wino i duś 50 minut na małym ogniu.
Krok 4
Z pozostałego masła i mąki zrób białą zasmażkę, rozprowadź zimną wodą, dolej śmietankę i wlej do ryby. Duś jeszcze 10 minut.
Krok 5
Dodaj żółtko, dopraw solą, cukrem i sokiem z cytryny.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej