Składniki
null
50 gramów
null
1 pęczek
3 łyżki
4 sztuki
2 opakowania
1 sztuka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki umyj, potnij w kostkę, wmieszaj z posiekanym koperkiem i skórką cytrynową. Dopraw do smaku.
Krok 2
Filety umyj, odciśnij i skrop obficie sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem, odstaw na kilka minut w chłodne miejsce aby przeszły aromatem.
Krok 3
Ciasto pokrój na 8 części wielkości filetów.
Krok 4
Na połowie płatów ułóż ryby, na każdą nałóż odrobinę przygotowanego farszu i zaklej pozostałymi płatami.
Krok 5
Uformuj pakieciki w kształt ryby, łyżeczką uformuj łuski.
Krok 6
Ułóż filety w cieście na blaszce i wysmaruj roztrzepanym widelcem żółtkiem.
Krok 7
Piecz przez 30 minut w temperaturze 200 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej