Eleganckie filety we francuskim cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Eleganckie filety we francuskim cieście

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

50 gramów

null

1 pęczek

3 łyżki

4 sztuki

2 opakowania

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki umyj, potnij w kostkę, wmieszaj z posiekanym koperkiem i skórką cytrynową. Dopraw do smaku.

Krok 2

Filety umyj, odciśnij i skrop obficie sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem, odstaw na kilka minut w chłodne miejsce aby przeszły aromatem.

Krok 3

Ciasto pokrój na 8 części wielkości filetów.

Krok 4

Na połowie płatów ułóż ryby, na każdą nałóż odrobinę przygotowanego farszu i zaklej pozostałymi płatami.

Krok 5

Uformuj pakieciki w kształt ryby, łyżeczką uformuj łuski.

Krok 6

Ułóż filety w cieście na blaszce i wysmaruj roztrzepanym widelcem żółtkiem.

Krok 7

Piecz przez 30 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Eleganckie filety we francuskim cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Eleganckie filety we francuskim cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Eleganckie filety we francuskim cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Eleganckie filety we francuskim cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Eleganckie filety we francuskim cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Eleganckie filety we francuskim cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Eleganckie filety we francuskim cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Eleganckie filety we francuskim cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Śledzie w majonezie
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej