Eleganckie filety we francuskim cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Eleganckie filety we francuskim cieście

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

50 gramów

null

1 pęczek

3 łyżki

4 sztuki

2 opakowania

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki umyj, potnij w kostkę, wmieszaj z posiekanym koperkiem i skórką cytrynową. Dopraw do smaku.

Krok 2

Filety umyj, odciśnij i skrop obficie sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem, odstaw na kilka minut w chłodne miejsce aby przeszły aromatem.

Krok 3

Ciasto pokrój na 8 części wielkości filetów.

Krok 4

Na połowie płatów ułóż ryby, na każdą nałóż odrobinę przygotowanego farszu i zaklej pozostałymi płatami.

Krok 5

Uformuj pakieciki w kształt ryby, łyżeczką uformuj łuski.

Krok 6

Ułóż filety w cieście na blaszce i wysmaruj roztrzepanym widelcem żółtkiem.

Krok 7

Piecz przez 30 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Eleganckie filety we francuskim cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Eleganckie filety we francuskim cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Eleganckie filety we francuskim cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Eleganckie filety we francuskim cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Eleganckie filety we francuskim cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Eleganckie filety we francuskim cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Eleganckie filety we francuskim cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Eleganckie filety we francuskim cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Zupa kwaśno-pikantna
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej