Eleganckie filety we francuskim cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Eleganckie filety we francuskim cieście

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

50 gramów

null

1 pęczek

3 łyżki

4 sztuki

2 opakowania

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki umyj, potnij w kostkę, wmieszaj z posiekanym koperkiem i skórką cytrynową. Dopraw do smaku.

Krok 2

Filety umyj, odciśnij i skrop obficie sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem, odstaw na kilka minut w chłodne miejsce aby przeszły aromatem.

Krok 3

Ciasto pokrój na 8 części wielkości filetów.

Krok 4

Na połowie płatów ułóż ryby, na każdą nałóż odrobinę przygotowanego farszu i zaklej pozostałymi płatami.

Krok 5

Uformuj pakieciki w kształt ryby, łyżeczką uformuj łuski.

Krok 6

Ułóż filety w cieście na blaszce i wysmaruj roztrzepanym widelcem żółtkiem.

Krok 7

Piecz przez 30 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Eleganckie filety we francuskim cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Eleganckie filety we francuskim cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Eleganckie filety we francuskim cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Eleganckie filety we francuskim cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Eleganckie filety we francuskim cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Eleganckie filety we francuskim cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Eleganckie filety we francuskim cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Eleganckie filety we francuskim cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
12 osób ogląda przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej