
Składniki
null
50 gramów
null
1 pęczek
3 łyżki
4 sztuki
2 opakowania
1 sztuka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki umyj, potnij w kostkę, wmieszaj z posiekanym koperkiem i skórką cytrynową. Dopraw do smaku.
Krok 2
Filety umyj, odciśnij i skrop obficie sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem, odstaw na kilka minut w chłodne miejsce aby przeszły aromatem.
Krok 3
Ciasto pokrój na 8 części wielkości filetów.
Krok 4
Na połowie płatów ułóż ryby, na każdą nałóż odrobinę przygotowanego farszu i zaklej pozostałymi płatami.
Krok 5
Uformuj pakieciki w kształt ryby, łyżeczką uformuj łuski.
Krok 6
Ułóż filety w cieście na blaszce i wysmaruj roztrzepanym widelcem żółtkiem.
Krok 7
Piecz przez 30 minut w temperaturze 200 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej




























