
Składniki
null
50 gramów
null
1 pęczek
3 łyżki
4 sztuki
2 opakowania
1 sztuka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki umyj, potnij w kostkę, wmieszaj z posiekanym koperkiem i skórką cytrynową. Dopraw do smaku.
Krok 2
Filety umyj, odciśnij i skrop obficie sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem, odstaw na kilka minut w chłodne miejsce aby przeszły aromatem.
Krok 3
Ciasto pokrój na 8 części wielkości filetów.
Krok 4
Na połowie płatów ułóż ryby, na każdą nałóż odrobinę przygotowanego farszu i zaklej pozostałymi płatami.
Krok 5
Uformuj pakieciki w kształt ryby, łyżeczką uformuj łuski.
Krok 6
Ułóż filety w cieście na blaszce i wysmaruj roztrzepanym widelcem żółtkiem.
Krok 7
Piecz przez 30 minut w temperaturze 200 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej