
Składniki
50 mililitrów
3 łyżki
1.5 kilograma
1 pęczek
1 litr
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żeberka umyj, osusz i pokrój na mniejsze porcje. Następnie obsmaż w garnku na oleju, zalej bulionem i ugotuj do miękkości.

Krok 2
Ugotowane żeberka odcedź i wystudź. Zioła posiekaj drobno i wymieszaj z przyprawą Knorr.

Krok 3
Żeberka skrop oliwą, posyp przygotowaną ziołową przyprawą i smaż na rozgrzanym grillu po kilka minut z każdej strony, aż się zarumienią.


Dobra rada:
Takie żeberka możesz podawać z Ketchupem Hellmann’s Łagodnym i z pieczonymi ziemniakami.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Ziołowe żeberka z grilla
Jeżeli chcesz przygotować mięso soczyste i aromatyczne, które doskonale sprawdzi się na danie obiadowe, i zadowoli najbardziej wymagających smakoszy, to koniecznie wypróbuj nasz przepis na ziołowe żeberka z grilla. Do przygotowania obiadu dla 4 osób, potrzebujesz około 1,5 kilograma żeberek wieprzowych, esencjonalny bulion oraz nieco przypraw. Żeberka obsmaż w garnku na oleju, a następnie ugotuj w bulionie. Miękkie żeberka odcedź i wystudź. Wymieszaj zioła z przyprawą. Dzięki tej mieszance aromatycznych, bardzo intensywnych ziół podkręcisz smak mięsa, które będzie soczyste w środku i złociste na zewnątrz. Tak przyprawione żeberka wieprzowe smaż z dwóch stron aż się zarumienią. Zapach piekącego się mięsa przyciągnie do kuchni wszystkich wygłodniałych domowników. Żeberka możesz podawać z pieczonymi ziemniakami i sałatą lodową bądź z chlebem, chrzanem i musztardą.