Ziołowe żeberka z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziołowe żeberka z grilla

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

12

heart
587 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

97 osób wydrukowało

Pobierz pdf

212 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 mililitrów

3 łyżki

1.5 kilograma

1 pęczek

1 litr

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żeberka umyj, osusz i pokrój na mniejsze porcje. Następnie obsmaż w garnku na oleju, zalej bulionem i ugotuj do miękkości.

Ziołowe żeberka z grilla - Krok 1

Krok 2

Ugotowane żeberka odcedź i wystudź. Zioła posiekaj drobno i wymieszaj z przyprawą Knorr.

Ziołowe żeberka z grilla - Krok 2

Krok 3

Żeberka skrop oliwą, posyp przygotowaną ziołową przyprawą i smaż na rozgrzanym grillu po kilka minut z każdej strony, aż się zarumienią.

Ziołowe żeberka z grilla - Krok 3
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Takie żeberka możesz podawać z Ketchupem Hellmann’s Łagodnym i z pieczonymi ziemniakami.

4

Opinie o przepisie

  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 16.07.2016

    To prawda, chociaż trzeba przyznac, że dobór przypraw też ma duże znaczenie ;) Ale dziękujemy za tę uwagę :) Pozdrawiamy!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mariusz Bo

    Mariusz Bo , 16.07.2016

    Zeberka i karkowka zawsze smakuja wlasciwie niezaleznie od uzywanych przypraw w marynacie czy techniki obroki termicznej. :) Wielka tajemnica tlustych mies jest wlasnie tluszcz, ktory jest naturalnym nosnikiem smaku.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Martyna Nowakowska

    Martyna Nowakowska , 13.07.2016

    Grażyna Nowakowska super przepisy

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Urszula Kloska

    Urszula Kloska , 05.05.2016

    Lubię zeberka

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziołowe żeberka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziołowe żeberka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziołowe żeberka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziołowe żeberka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziołowe żeberka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziołowe żeberka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziołowe żeberka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziołowe żeberka z grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ziołowe żeberka z grillaZiołowe żeberka z grilla

Jeżeli chcesz przygotować mięso soczyste i aromatyczne, które doskonale sprawdzi się na danie obiadowe, i zadowoli najbardziej wymagających smakoszy, to koniecznie wypróbuj nasz przepis na ziołowe żeberka z grilla. Do przygotowania obiadu dla 4 osób, potrzebujesz około 1,5 kilograma żeberek wieprzowych, esencjonalny bulion oraz nieco przypraw. Żeberka obsmaż w garnku na oleju, a następnie ugotuj w bulionie. Miękkie żeberka odcedź i wystudź. Wymieszaj zioła z przyprawą. Dzięki tej mieszance aromatycznych, bardzo intensywnych ziół podkręcisz smak mięsa, które będzie soczyste w środku i złociste na zewnątrz. Tak przyprawione żeberka wieprzowe smaż z dwóch stron aż się zarumienią. Zapach piekącego się mięsa przyciągnie do kuchni wszystkich wygłodniałych domowników. Żeberka możesz podawać z pieczonymi ziemniakami i sałatą lodową bądź z chlebem, chrzanem i musztardą.