
Składniki
50 mililitrów
3 łyżki
1.5 kilograma
1 pęczek
1 litr
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żeberka umyj, osusz i pokrój na mniejsze porcje. Następnie obsmaż w garnku na oleju, zalej bulionem i ugotuj do miękkości.

Krok 2
Ugotowane żeberka odcedź i wystudź. Zioła posiekaj drobno i wymieszaj z przyprawą Knorr.

Krok 3
Żeberka skrop oliwą, posyp przygotowaną ziołową przyprawą i smaż na rozgrzanym grillu po kilka minut z każdej strony, aż się zarumienią.


Dobra rada:
Takie żeberka możesz podawać z Ketchupem Hellmann’s Łagodnym i z pieczonymi ziemniakami.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Ziołowe żeberka z grilla
Jeżeli chcesz przygotować mięso soczyste i aromatyczne, które doskonale sprawdzi się na danie obiadowe, i zadowoli najbardziej wymagających smakoszy, to koniecznie wypróbuj nasz przepis na ziołowe żeberka z grilla. Do przygotowania obiadu dla 4 osób, potrzebujesz około 1,5 kilograma żeberek wieprzowych, esencjonalny bulion oraz nieco przypraw. Żeberka obsmaż w garnku na oleju, a następnie ugotuj w bulionie. Miękkie żeberka odcedź i wystudź. Wymieszaj zioła z przyprawą. Dzięki tej mieszance aromatycznych, bardzo intensywnych ziół podkręcisz smak mięsa, które będzie soczyste w środku i złociste na zewnątrz. Tak przyprawione żeberka wieprzowe smaż z dwóch stron aż się zarumienią. Zapach piekącego się mięsa przyciągnie do kuchni wszystkich wygłodniałych domowników. Żeberka możesz podawać z pieczonymi ziemniakami i sałatą lodową bądź z chlebem, chrzanem i musztardą.