
Składniki
50 mililitrów
3 łyżki
1.5 kilograma
1 pęczek
1 litr
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żeberka umyj, osusz i pokrój na mniejsze porcje. Następnie obsmaż w garnku na oleju, zalej bulionem i ugotuj do miękkości.

Krok 2
Ugotowane żeberka odcedź i wystudź. Zioła posiekaj drobno i wymieszaj z przyprawą Knorr.

Krok 3
Żeberka skrop oliwą, posyp przygotowaną ziołową przyprawą i smaż na rozgrzanym grillu po kilka minut z każdej strony, aż się zarumienią.


Dobra rada:
Takie żeberka możesz podawać z Ketchupem Hellmann’s Łagodnym i z pieczonymi ziemniakami.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Ziołowe żeberka z grilla
Jeżeli chcesz przygotować mięso soczyste i aromatyczne, które doskonale sprawdzi się na danie obiadowe, i zadowoli najbardziej wymagających smakoszy, to koniecznie wypróbuj nasz przepis na ziołowe żeberka z grilla. Do przygotowania obiadu dla 4 osób, potrzebujesz około 1,5 kilograma żeberek wieprzowych, esencjonalny bulion oraz nieco przypraw. Żeberka obsmaż w garnku na oleju, a następnie ugotuj w bulionie. Miękkie żeberka odcedź i wystudź. Wymieszaj zioła z przyprawą. Dzięki tej mieszance aromatycznych, bardzo intensywnych ziół podkręcisz smak mięsa, które będzie soczyste w środku i złociste na zewnątrz. Tak przyprawione żeberka wieprzowe smaż z dwóch stron aż się zarumienią. Zapach piekącego się mięsa przyciągnie do kuchni wszystkich wygłodniałych domowników. Żeberka możesz podawać z pieczonymi ziemniakami i sałatą lodową bądź z chlebem, chrzanem i musztardą.



































