Składniki
2 łyżki
null
8 pęczków
8 plastrów
16 sztuk
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryby opraw, opłucz i posól.
Krok 2
Do wnętrza każdej włóż pasek skórki cytrynowej i gałązkę kopru.
Krok 3
Liście winorośli umyj, oczyść i blanszuj przez 3 minuty we wrzącej wodzie.
Krok 4
Następnie posmaruj rybę oliwą.
Krok 5
Zawiń zachodzące na siebie liście i zepnij wykałaczką. Piecz około 10 minut
Przepisy w Waszym wykonaniu
1 osoba ogląda przepis: 
Zapiekanka makaronowa po bolońsku
60 min.
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej