Ryba pieczona w liściach winorośli – Zobacz na przepisy.pl

Ryby w liściach na sposób grecki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

null

8 pęczków

8 plastrów

16 sztuk

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryby opraw, opłucz i posól.

Krok 2

Do wnętrza każdej włóż pasek skórki cytrynowej i gałązkę kopru.

Krok 3

Liście winorośli umyj, oczyść i blanszuj przez 3 minuty we wrzącej wodzie.

Krok 4

Następnie posmaruj rybę oliwą.

Krok 5

Zawiń zachodzące na siebie liście i zepnij wykałaczką. Piecz około 10 minut

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryby w liściach na sposób grecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryby w liściach na sposób grecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryby w liściach na sposób grecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryby w liściach na sposób grecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryby w liściach na sposób grecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryby w liściach na sposób grecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryby w liściach na sposób grecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej