
Składniki
2 łyżki
null
8 pęczków
8 plastrów
16 sztuk
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryby opraw, opłucz i posól.
Krok 2
Do wnętrza każdej włóż pasek skórki cytrynowej i gałązkę kopru.
Krok 3
Liście winorośli umyj, oczyść i blanszuj przez 3 minuty we wrzącej wodzie.
Krok 4
Następnie posmaruj rybę oliwą.
Krok 5
Zawiń zachodzące na siebie liście i zepnij wykałaczką. Piecz około 10 minut
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej