Ryby w liściach na sposób grecki

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

8 plastrów

16 sztuk

0

8 pęczków

8 sztuk

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryby opraw, opłucz i posól.

Krok 1

Do wnętrza każdej włóż pasek skórki cytrynowej i gałązkę kopru.

Krok 1

Liście winorośli umyj, oczyść i blanszuj przez 3 minuty we wrzącej wodzie.

Krok 1

Następnie posmaruj rybę oliwą.

Krok 1

Zawiń zachodzące na siebie liście i zepnij wykałaczką. Piecz około 10 minut

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej