
Składniki
2 łyżki
null
8 pęczków
8 plastrów
16 sztuk
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryby opraw, opłucz i posól.
Krok 2
Do wnętrza każdej włóż pasek skórki cytrynowej i gałązkę kopru.
Krok 3
Liście winorośli umyj, oczyść i blanszuj przez 3 minuty we wrzącej wodzie.
Krok 4
Następnie posmaruj rybę oliwą.
Krok 5
Zawiń zachodzące na siebie liście i zepnij wykałaczką. Piecz około 10 minut
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej