Mintaj z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mintaj z grilla

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

1 sztuka

2 łyżki

1 pęczek

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj, osusz, skrop sokiem wyciśniętym z połowy cytryny, oprósz solą i pieprzem.

Krok 2

Przełóż kawałki ryby na natłuszczoną folię aluminiową, posyp obficie posiekaną natką pietruszki, a na wierzchu ułóż płatki masła.

Krok 3

Zawiń dokładnie i piecz na grillu przez 50 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mintaj z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mintaj z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mintaj z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mintaj z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mintaj z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mintaj z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mintaj z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mintaj z grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Tarta z fetą i pomidorami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej