
Składniki
null
1 sztuka
2 łyżki
1 pęczek
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety umyj, osusz, skrop sokiem wyciśniętym z połowy cytryny, oprósz solą i pieprzem.
Krok 2
Przełóż kawałki ryby na natłuszczoną folię aluminiową, posyp obficie posiekaną natką pietruszki, a na wierzchu ułóż płatki masła.
Krok 3
Zawiń dokładnie i piecz na grillu przez 50 minut.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej