Mintaj z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mintaj z grilla

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 sztuka

2 łyżki

1 pęczek

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj, osusz, skrop sokiem wyciśniętym z połowy cytryny, oprósz solą i pieprzem.

Krok 2

Przełóż kawałki ryby na natłuszczoną folię aluminiową, posyp obficie posiekaną natką pietruszki, a na wierzchu ułóż płatki masła.

Krok 3

Zawiń dokładnie i piecz na grillu przez 50 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mintaj z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mintaj z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mintaj z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mintaj z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mintaj z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mintaj z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mintaj z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mintaj z grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.

Czytaj więcej

Bez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.

Czytaj więcej