Mintaj z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mintaj z grilla

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

1 sztuka

2 łyżki

1 pęczek

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj, osusz, skrop sokiem wyciśniętym z połowy cytryny, oprósz solą i pieprzem.

Krok 2

Przełóż kawałki ryby na natłuszczoną folię aluminiową, posyp obficie posiekaną natką pietruszki, a na wierzchu ułóż płatki masła.

Krok 3

Zawiń dokładnie i piecz na grillu przez 50 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mintaj z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mintaj z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mintaj z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mintaj z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mintaj z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mintaj z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mintaj z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mintaj z grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej