Mintaj z grilla

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

0

1 sztuka

1 pęczek

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj, osusz, skrop sokiem wyciśniętym z połowy cytryny, oprósz solą i pieprzem.

Krok 2

Przełóż kawałki ryby na natłuszczoną folię aluminiową, posyp obficie posiekaną natką pietruszki, a na wierzchu ułóż płatki masła.

Krok 3

Zawiń dokładnie i piecz na grillu przez 50 minut.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej