
Składniki
null
1 sztuka
2 łyżki
1 pęczek
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety umyj, osusz, skrop sokiem wyciśniętym z połowy cytryny, oprósz solą i pieprzem.
Krok 2
Przełóż kawałki ryby na natłuszczoną folię aluminiową, posyp obficie posiekaną natką pietruszki, a na wierzchu ułóż płatki masła.
Krok 3
Zawiń dokładnie i piecz na grillu przez 50 minut.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej