Tilapia w sosie koperkowym

Autor: Marzenna Przeorska

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

200 mililitrów

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

1 pęczek

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śmietanę wlewamy do miski, dodajemy drobno posiekany koperek, sok z cytryny, zmiażdżone ząbki czosnku. Wlewamy do tego białe wino i mieszamy aż składniki połączą się.

Krok 2

Do żaroodpornego naczynia wkładamy rybę. Nacierając ją solą i pieprzem cytrynowym.

Krok 3

Zalewamy rybę sosem koperkowym i zapiekamy w piekarniku przez 25 min w temperaturze 190 stopni. Podajemy na talerzu z frytkami lub pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tilapia w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tilapia w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tilapia w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tilapia w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tilapia w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tilapia w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tilapia w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Azjatycki ryż
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej