Tilapia w sosie koperkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tilapia w sosie koperkowym

Autor: Marzenna Przeorska

ratingratingratingratingrating

2

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

200 mililitrów

1 pęczek

2 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śmietanę wlewamy do miski, dodajemy drobno posiekany koperek, sok z cytryny, zmiażdżone ząbki czosnku. Wlewamy do tego białe wino i mieszamy aż składniki połączą się.

Krok 2

Do żaroodpornego naczynia wkładamy rybę. Nacierając ją solą i pieprzem cytrynowym.

Krok 3

Zalewamy rybę sosem koperkowym i zapiekamy w piekarniku przez 25 min w temperaturze 190 stopni. Podajemy na talerzu z frytkami lub pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tilapia w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tilapia w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tilapia w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tilapia w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tilapia w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tilapia w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tilapia w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tilapia w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Udka pieczone z ryżem
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej