Tilapia w sosie koperkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tilapia w sosie koperkowym

Autor: Marzenna Przeorska

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

200 mililitrów

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

1 pęczek

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śmietanę wlewamy do miski, dodajemy drobno posiekany koperek, sok z cytryny, zmiażdżone ząbki czosnku. Wlewamy do tego białe wino i mieszamy aż składniki połączą się.

Krok 2

Do żaroodpornego naczynia wkładamy rybę. Nacierając ją solą i pieprzem cytrynowym.

Krok 3

Zalewamy rybę sosem koperkowym i zapiekamy w piekarniku przez 25 min w temperaturze 190 stopni. Podajemy na talerzu z frytkami lub pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tilapia w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tilapia w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tilapia w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tilapia w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tilapia w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tilapia w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tilapia w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tilapia w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców. Każdy, kto tylko raz spróbuje tej słodyczy, wie, że wobec tego smaku nie można być obojętnym.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej