Ostre skrzydełka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostre skrzydełka

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

1 sztuka

1.5 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrzydełka myjemy i osuszamy. Przyprawę mieszamy z oliwą i nacieramy nią mięso. Odkładamy na pół godziny.

Krok 2

Ziemniaki obieramy i kroimy na nieduże kawałki. Oprószamy solą i pieprzem.

Krok 3

Układamy skrzydełka w żaroodpornej formie. Między mięso wkładamy ziemniaki i ćwiartki jabłka.

Krok 4

Pieczemy 50 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostre skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostre skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostre skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostre skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostre skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostre skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostre skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostre skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Bardzo łatwa kapusta
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej