Ostre skrzydełka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostre skrzydełka

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

1 sztuka

1.5 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrzydełka myjemy i osuszamy. Przyprawę mieszamy z oliwą i nacieramy nią mięso. Odkładamy na pół godziny.

Krok 2

Ziemniaki obieramy i kroimy na nieduże kawałki. Oprószamy solą i pieprzem.

Krok 3

Układamy skrzydełka w żaroodpornej formie. Między mięso wkładamy ziemniaki i ćwiartki jabłka.

Krok 4

Pieczemy 50 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostre skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostre skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostre skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostre skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostre skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostre skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostre skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej