Ostre skrzydełka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostre skrzydełka

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

1 sztuka

1.5 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrzydełka myjemy i osuszamy. Przyprawę mieszamy z oliwą i nacieramy nią mięso. Odkładamy na pół godziny.

Krok 2

Ziemniaki obieramy i kroimy na nieduże kawałki. Oprószamy solą i pieprzem.

Krok 3

Układamy skrzydełka w żaroodpornej formie. Między mięso wkładamy ziemniaki i ćwiartki jabłka.

Krok 4

Pieczemy 50 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostre skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostre skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostre skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostre skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostre skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostre skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostre skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostre skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej