Klopsiki musztardowe ze speatzlami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klopsiki musztardowe ze speatzlami

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

3 sztuki

4 łyżki

2 łyżki

4 łyżki

0.5 szklanki

3 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mięsa dodaj bułkę tartą i mleko, wymieszaj. Cebule obierz, posiekaj drobno - mniej więcej 1/3 dodaj do mięsa, resztę na razie odłóż. Mięso dopraw do smaku solą i pieprzem, dodaj też 1 łyżkę musztardy z papryką i całość dokładnie wyrób.

Krok 2

Mokrymi rękami formuj nieduże klopsiki, obtocz je w mące. Rozgrzej na patelni masło, obsmaż klopsiki żeby były rumiane. Dodaj resztę cebuli, podsmaż razem. Wlej bulion cielęcy rozpuszczony w 1 szkl. wody. Dodaj też 3 łyżki musztardy i duś całość ok. 30 minut. Podawaj z kluskami typu speatzle i surówką z ogórka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klopsiki musztardowe ze speatzlami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klopsiki musztardowe ze speatzlami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klopsiki musztardowe ze speatzlami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klopsiki musztardowe ze speatzlami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klopsiki musztardowe ze speatzlami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klopsiki musztardowe ze speatzlami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klopsiki musztardowe ze speatzlami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klopsiki musztardowe ze speatzlami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej