Klopsiki musztardowe ze speatzlami

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

700 gramów

3 sztuki

4 łyżki

2 łyżki

4 łyżki

0.5 szklanki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mięsa dodaj bułkę tartą i mleko, wymieszaj. Cebule obierz, posiekaj drobno - mniej więcej 1/3 dodaj do mięsa, resztę na razie odłóż. Mięso dopraw do smaku solą i pieprzem, dodaj też 1 łyżkę musztardy z papryką i całość dokładnie wyrób.

Krok 2

Mokrymi rękami formuj nieduże klopsiki, obtocz je w mące. Rozgrzej na patelni masło, obsmaż klopsiki żeby były rumiane. Dodaj resztę cebuli, podsmaż razem. Wlej bulion cielęcy rozpuszczony w 1 szkl. wody. Dodaj też 3 łyżki musztardy i duś całość ok. 30 minut. Podawaj z kluskami typu speatzle i surówką z ogórka.

Tagi:
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klopsiki musztardowe ze speatzlami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klopsiki musztardowe ze speatzlami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klopsiki musztardowe ze speatzlami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klopsiki musztardowe ze speatzlami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klopsiki musztardowe ze speatzlami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klopsiki musztardowe ze speatzlami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klopsiki musztardowe ze speatzlami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej