RUSKIE PIEROGI przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

RUSKIE PIEROGI

Autor: Jolka

ratingratingratingratingrating

4

heart
366 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

51 osób wydrukowało

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

80 dekagramów

1 sztuka

1 kilogram

5 łyżek

2 szklanki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki, ser ubijamy tłuczkiem, dodajemy połowę przysmażonej cebuli. Całość mieszamy i odstawiamy do lodówki.

Krok 2

Z mąki, wody, jajka, oleju zarabiamy ciasto. Ciasto dzielimy na małe kawałki, wałkujemy. Każdy kawałek wypełniamy farszem i zlepiamy brzegi.

Krok 3

Pierogi gotujemy we wrzącej i osolonej wodzie ok. 3 minut. Podajemy z zarumienioną cebulą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • RUSKIE PIEROGI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • RUSKIE PIEROGI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • RUSKIE PIEROGI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • RUSKIE PIEROGI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • RUSKIE PIEROGI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • RUSKIE PIEROGI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • RUSKIE PIEROGI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • RUSKIE PIEROGI - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zapiekana cukinia
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej