RUSKIE PIEROGI przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

RUSKIE PIEROGI

Autor: Jolka

ratingratingratingratingrating

4

365 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

45 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

80 dekagramów

1 sztuka

1 kilogram

5 łyżek

2 szklanki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki, ser ubijamy tłuczkiem, dodajemy połowę przysmażonej cebuli. Całość mieszamy i odstawiamy do lodówki.

Krok 2

Z mąki, wody, jajka, oleju zarabiamy ciasto. Ciasto dzielimy na małe kawałki, wałkujemy. Każdy kawałek wypełniamy farszem i zlepiamy brzegi.

Krok 3

Pierogi gotujemy we wrzącej i osolonej wodzie ok. 3 minut. Podajemy z zarumienioną cebulą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • RUSKIE PIEROGI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • RUSKIE PIEROGI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • RUSKIE PIEROGI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • RUSKIE PIEROGI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • RUSKIE PIEROGI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • RUSKIE PIEROGI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • RUSKIE PIEROGI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • RUSKIE PIEROGI - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Chrupiące kurczaki
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej