
Składniki
1 łyżka
80 dekagramów
1 sztuka
1 kilogram
5 łyżek
2 szklanki
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki, ser ubijamy tłuczkiem, dodajemy połowę przysmażonej cebuli. Całość mieszamy i odstawiamy do lodówki.
Krok 2
Z mąki, wody, jajka, oleju zarabiamy ciasto. Ciasto dzielimy na małe kawałki, wałkujemy. Każdy kawałek wypełniamy farszem i zlepiamy brzegi.
Krok 3
Pierogi gotujemy we wrzącej i osolonej wodzie ok. 3 minut. Podajemy z zarumienioną cebulą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej