Składniki
1 łyżka
80 dekagramów
1 sztuka
1 kilogram
5 łyżek
2 szklanki
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki, ser ubijamy tłuczkiem, dodajemy połowę przysmażonej cebuli. Całość mieszamy i odstawiamy do lodówki.
Krok 2
Z mąki, wody, jajka, oleju zarabiamy ciasto. Ciasto dzielimy na małe kawałki, wałkujemy. Każdy kawałek wypełniamy farszem i zlepiamy brzegi.
Krok 3
Pierogi gotujemy we wrzącej i osolonej wodzie ok. 3 minut. Podajemy z zarumienioną cebulą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej