Szparagi na przystawkę przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szparagi na przystawkę

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 sztuka

200 gramów

150 gramów

1 sztuka

100 gramów

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotowane szparagi zawiń w plastry szynki.

Krok 2

Pokrój dekoracyjnie paprykę, pomidora i ogórki konserwowe.

Krok 3

Mini kostkę Pietruszka Knorr skrusz do 1 łyżki gorącej wody, wymieszaj i połącz z majonezem. Na liściach sałaty układaj dekoracyjnie szparagi w szynce i pozostałe warzywa. Polej sosem pietruszkowym i podawaj.

Krok 4

Szparagi obierz, odetnij zgrubiałe końce i ugotuj w lekko osolonej wodzie z dodatkiem cukru i cytryny. Schłodź w zimnej wodzie aby nie straciły koloru.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szparagi na przystawkę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szparagi na przystawkę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szparagi na przystawkę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szparagi na przystawkę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szparagi na przystawkę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szparagi na przystawkę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szparagi na przystawkę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szparagi na przystawkę - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej