
Składniki
0.5 kilograma
1 sztuka
200 gramów
150 gramów
1 sztuka
100 gramów
4 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotowane szparagi zawiń w plastry szynki.
Krok 2
Pokrój dekoracyjnie paprykę, pomidora i ogórki konserwowe.
Krok 3
Mini kostkę Pietruszka Knorr skrusz do 1 łyżki gorącej wody, wymieszaj i połącz z majonezem. Na liściach sałaty układaj dekoracyjnie szparagi w szynce i pozostałe warzywa. Polej sosem pietruszkowym i podawaj.
Krok 4
Szparagi obierz, odetnij zgrubiałe końce i ugotuj w lekko osolonej wodzie z dodatkiem cukru i cytryny. Schłodź w zimnej wodzie aby nie straciły koloru.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej