Szparagi na przystawkę przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szparagi na przystawkę

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 sztuka

200 gramów

150 gramów

1 sztuka

100 gramów

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotowane szparagi zawiń w plastry szynki.

Krok 2

Pokrój dekoracyjnie paprykę, pomidora i ogórki konserwowe.

Krok 3

Mini kostkę Pietruszka Knorr skrusz do 1 łyżki gorącej wody, wymieszaj i połącz z majonezem. Na liściach sałaty układaj dekoracyjnie szparagi w szynce i pozostałe warzywa. Polej sosem pietruszkowym i podawaj.

Krok 4

Szparagi obierz, odetnij zgrubiałe końce i ugotuj w lekko osolonej wodzie z dodatkiem cukru i cytryny. Schłodź w zimnej wodzie aby nie straciły koloru.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szparagi na przystawkę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szparagi na przystawkę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szparagi na przystawkę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szparagi na przystawkę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szparagi na przystawkę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szparagi na przystawkę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szparagi na przystawkę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szparagi na przystawkę - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej