Szparagi na przystawkę przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szparagi na przystawkę

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 sztuka

200 gramów

150 gramów

1 sztuka

100 gramów

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotowane szparagi zawiń w plastry szynki.

Krok 2

Pokrój dekoracyjnie paprykę, pomidora i ogórki konserwowe.

Krok 3

Mini kostkę Pietruszka Knorr skrusz do 1 łyżki gorącej wody, wymieszaj i połącz z majonezem. Na liściach sałaty układaj dekoracyjnie szparagi w szynce i pozostałe warzywa. Polej sosem pietruszkowym i podawaj.

Krok 4

Szparagi obierz, odetnij zgrubiałe końce i ugotuj w lekko osolonej wodzie z dodatkiem cukru i cytryny. Schłodź w zimnej wodzie aby nie straciły koloru.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szparagi na przystawkę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szparagi na przystawkę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szparagi na przystawkę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szparagi na przystawkę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szparagi na przystawkę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szparagi na przystawkę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szparagi na przystawkę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szparagi na przystawkę - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa kapuśniak
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej