Szparagi na przystawkę przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szparagi na przystawkę

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 sztuka

200 gramów

150 gramów

1 sztuka

100 gramów

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotowane szparagi zawiń w plastry szynki.

Krok 2

Pokrój dekoracyjnie paprykę, pomidora i ogórki konserwowe.

Krok 3

Mini kostkę Pietruszka Knorr skrusz do 1 łyżki gorącej wody, wymieszaj i połącz z majonezem. Na liściach sałaty układaj dekoracyjnie szparagi w szynce i pozostałe warzywa. Polej sosem pietruszkowym i podawaj.

Krok 4

Szparagi obierz, odetnij zgrubiałe końce i ugotuj w lekko osolonej wodzie z dodatkiem cukru i cytryny. Schłodź w zimnej wodzie aby nie straciły koloru.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szparagi na przystawkę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szparagi na przystawkę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szparagi na przystawkę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szparagi na przystawkę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szparagi na przystawkę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szparagi na przystawkę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szparagi na przystawkę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szparagi na przystawkę - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej