Składniki
300 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
150 gramów
100 gramów
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę, marchewkę i boczek pokrój w kostkę. Pieczarki pokrój na połówki, a boczniaki w mniejsze kawałki.
Krok 2
W szerokim rondlu zacznij smażyć boczek. Gdy tłuszcz dobrze się wytopi, dodaj cebulę, czosnek i grzyby. Smaż, aż będą rumiane.
Krok 3
Teraz dodaj marchew, wlej 300 ml wody i dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz. Całość wymieszaj.
Krok 4
Gulasz duś około 15 minut, aż zgęstnieje. Takie danie podane z ziemniakami może stanowić pełnowartościowy obiad.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Naturalnie smaczne Gulasz Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktu8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Gulasz grzybowy z boczkiem
Jeśli jesteś miłośnikiem grzybów to koniecznie wypróbuj przepis na wyśmienity, aromatyczny gulasz grzybowy z dodatkiem chrupiącego, wędzonego boczku. Doskonale sprawdzi się jako propozycja obiadowa, ale z powodzeniem możesz go również zaserwować na kolację. Gulasz przygotujesz bardzo szybko z zaledwie kilku składników. Sekret jego niepowtarzalnego smaku tkwi w perfekcyjnie skomponowanych dodatkach i gęstym, aromatycznym sosie. Pamiętaj żeby podczas przygotowania tej potrawy najpierw zacząć od wysmażenia boczku, a gdy tłuszcz dobrze się wytopi to wówczas podsmaż na nim resztę składników. Gotową potrawę podawaj z ulubionymi dodatkami. Gulasz idealnie będzie smakował z kaszą lub ziemniakami posypanymi świeżym, pachnącym koperkiem. Smacznego!