Gulasz grzybowy z boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz grzybowy z boczkiem

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

7

60 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

90 osób wydrukowało

Pobierz pdf

101 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

150 gramów

100 gramów

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę, marchewkę i boczek pokrój w kostkę. Pieczarki pokrój na połówki, a boczniaki w mniejsze kawałki.

Gulasz grzybowy z boczkiem  - Krok 1

Krok 2

W szerokim rondlu zacznij smażyć boczek. Gdy tłuszcz dobrze się wytopi, dodaj cebulę, czosnek i grzyby. Smaż, aż będą rumiane.

Gulasz grzybowy z boczkiem  - Krok 2

Krok 3

Teraz dodaj marchew, wlej 300 ml wody i dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz. Całość wymieszaj.

Gulasz grzybowy z boczkiem  - Krok 3

Krok 4

Gulasz duś około 15 minut, aż zgęstnieje. Takie danie podane z ziemniakami może stanowić pełnowartościowy obiad.

Gulasz grzybowy z boczkiem  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz grzybowy z boczkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz grzybowy z boczkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz grzybowy z boczkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz grzybowy z boczkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz grzybowy z boczkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz grzybowy z boczkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz grzybowy z boczkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz grzybowy z boczkiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz grzybowy z boczkiem Gulasz grzybowy z boczkiem

Jeśli jesteś miłośnikiem grzybów to koniecznie wypróbuj przepis na wyśmienity, aromatyczny gulasz grzybowy z dodatkiem chrupiącego, wędzonego boczku. Doskonale sprawdzi się jako propozycja obiadowa, ale z powodzeniem możesz go również zaserwować na kolację. Gulasz przygotujesz bardzo szybko z zaledwie kilku składników. Sekret jego niepowtarzalnego smaku tkwi w perfekcyjnie skomponowanych dodatkach i gęstym, aromatycznym sosie. Pamiętaj żeby podczas przygotowania tej potrawy najpierw zacząć od wysmażenia boczku, a gdy tłuszcz dobrze się wytopi to wówczas podsmaż na nim resztę składników. Gotową potrawę podawaj z ulubionymi dodatkami. Gulasz idealnie będzie smakował z kaszą lub ziemniakami posypanymi świeżym, pachnącym koperkiem. Smacznego!