
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
150 gramów
100 gramów
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę, marchewkę i boczek pokrój w kostkę. Pieczarki pokrój na połówki, a boczniaki w mniejsze kawałki.

Krok 2
W szerokim rondlu zacznij smażyć boczek. Gdy tłuszcz dobrze się wytopi, dodaj cebulę, czosnek i grzyby. Smaż, aż będą rumiane.

Krok 3
Teraz dodaj marchew, wlej 300 ml wody i dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz. Całość wymieszaj.

Krok 4
Gulasz duś około 15 minut, aż zgęstnieje. Takie danie podane z ziemniakami może stanowić pełnowartościowy obiad.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gulasz grzybowy z boczkiem
Jeśli jesteś miłośnikiem grzybów to koniecznie wypróbuj przepis na wyśmienity, aromatyczny gulasz grzybowy z dodatkiem chrupiącego, wędzonego boczku. Doskonale sprawdzi się jako propozycja obiadowa, ale z powodzeniem możesz go również zaserwować na kolację. Gulasz przygotujesz bardzo szybko z zaledwie kilku składników. Sekret jego niepowtarzalnego smaku tkwi w perfekcyjnie skomponowanych dodatkach i gęstym, aromatycznym sosie. Pamiętaj żeby podczas przygotowania tej potrawy najpierw zacząć od wysmażenia boczku, a gdy tłuszcz dobrze się wytopi to wówczas podsmaż na nim resztę składników. Gotową potrawę podawaj z ulubionymi dodatkami. Gulasz idealnie będzie smakował z kaszą lub ziemniakami posypanymi świeżym, pachnącym koperkiem. Smacznego!