Gulasz grzybowy z boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz grzybowy z boczkiem

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

7

heart
76 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

119 osób wydrukowało

Pobierz pdf

152 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

150 gramów

100 gramów

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę, marchewkę i boczek pokrój w kostkę. Pieczarki pokrój na połówki, a boczniaki w mniejsze kawałki.

Gulasz grzybowy z boczkiem  - Krok 1

Krok 2

W szerokim rondlu zacznij smażyć boczek. Gdy tłuszcz dobrze się wytopi, dodaj cebulę, czosnek i grzyby. Smaż, aż będą rumiane.

Gulasz grzybowy z boczkiem  - Krok 2

Krok 3

Teraz dodaj marchew, wlej 300 ml wody i dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz. Całość wymieszaj.

Gulasz grzybowy z boczkiem  - Krok 3

Krok 4

Gulasz duś około 15 minut, aż zgęstnieje. Takie danie podane z ziemniakami może stanowić pełnowartościowy obiad.

Gulasz grzybowy z boczkiem  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz grzybowy z boczkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz grzybowy z boczkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz grzybowy z boczkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz grzybowy z boczkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz grzybowy z boczkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz grzybowy z boczkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz grzybowy z boczkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz grzybowy z boczkiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz grzybowy z boczkiem Gulasz grzybowy z boczkiem

Jeśli jesteś miłośnikiem grzybów to koniecznie wypróbuj przepis na wyśmienity, aromatyczny gulasz grzybowy z dodatkiem chrupiącego, wędzonego boczku. Doskonale sprawdzi się jako propozycja obiadowa, ale z powodzeniem możesz go również zaserwować na kolację. Gulasz przygotujesz bardzo szybko z zaledwie kilku składników. Sekret jego niepowtarzalnego smaku tkwi w perfekcyjnie skomponowanych dodatkach i gęstym, aromatycznym sosie. Pamiętaj żeby podczas przygotowania tej potrawy najpierw zacząć od wysmażenia boczku, a gdy tłuszcz dobrze się wytopi to wówczas podsmaż na nim resztę składników. Gotową potrawę podawaj z ulubionymi dodatkami. Gulasz idealnie będzie smakował z kaszą lub ziemniakami posypanymi świeżym, pachnącym koperkiem. Smacznego!